Pietje Tomassen mist eerste plaats bij Holland’s Got Talent

Piet Tomassen
Door: DitjesDatjes
17-03-2019

,,Vergeet ook niet om kind te blijven”, was het goed bedoelde advies van jurylid Angela Groothuizen aan Pietje Tomassen, de grote relevatie van de afgelopen editie van de talentshow Holland’s Got Talent.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Pietje bemachtigde de tweede plaats na het danstalent ShinShan. De tienjarige zanger is echter als de jonge variant van Jantje Smit doorgebroken, want heel Nederland kent inmiddels de spontane jongen.

,,Ik vind je een natuurtalent, je doet het met zo’n gemak. Het is geweldig”, zei ook Paul de Leeuw tegen Piet, die opnieuw een nummer bracht van Heintje, ook al een jeugdster.

,,Ik zing dit lied voor jou alleen”, zong Pietje. Het liedje zorgt doorgaans voor veel tranen omdat het gaat over een kleinzoon die zingt over de ‘laatste reis’ van zijn oma. ,,Als ik daar aankom zing dan toch dat lied voor mij, want dan voel ik mij niet zo alleen…”

De grootste bedreiging voor het vervolg van Pietjes zangcarrière is trouwens ‘de baard in de keel’. Jongens tussen hun 12e en 14e levensjaar merken, soms gebeurt dat zelfs binnen enkele weken, dat de stem opeens veel zwaarder wordt. Het komt erop neer dat het strottenhoofd groeit onder invloed van testosteron, waardoor de stembanden worden opgerekt.

Zolang dat niet gebeurt, haalt Piet Tomassen zijn hoge noten. En wie weet ook straks bij De Toppers in de Arena?

Meer DenD