Pijn en deadlinestress bij spectaculaire Kinky Boots

Kinky Boots
Door: Jos La Grande
18-10-2019

door Aurélie van der Drift

De laatste week voor de eerste try out van de musical Kinky Boots worden de puntjes op de i gezet. ,,We moeten echt nog veel sneller worden met de make-up. Nu doen we er nog twee uur over, straks in de musical hebben we maximaal drie kwartier de tijd’’. vertelt acteur Darren van der Lek, die één van de angels in de musical speelt.

Niet alleen de make-up is een hele toer in deze spetterende musical, met muziek van de Amerikaanse superster Cyndi Lauper. DenD was exclusief bij de repetities van de musical, die zaterdag 26 oktober in Nieuwegein in première gaat. Producent is De Graaf & Cornelissen.

Ook het lopen op de huizenhoge hakken is een hele uitdaging.

Koken

,,Ik heb geoefend met de laarzen tijdens het koken’’, grapt een andere angel, Diego Gonzalez Clark. ,,Ik ben net zolang doorgegaan totdat ik er een hele dag op kon lopen. Nu begrijp ik waarom vrouwen hun schoenen met hoge hakken uitschoppen tijdens een avondje stappen. Het doet écht pijn!”

Wie ook pijn aan zijn voeten heeft, is hoofdrolspeler Naidjim Sevarina. Hij speelt Lola, de flamboyante dragqueen. Tijdens de voorstelling draagt hij de laarzen maar een kwartier niet… ,,Afschuwelijk die laarzen, je loopt de hele tijd op je tenen! En m’n voeten doen zoveel pijn!’

Naidjim kreeg de rol nadat hij auditie deed op een paar aangeschafte witte hakken. ,,Lelijke dingen, maar de enige in mijn maat: 44. Ik heb ze helemaal afgedragen, ze zijn nu zelfs zo kapot dat ze met ducktape vastgemaakt zijn.’’

Fabriek

Kinky Boots vertelt het verhaal over Charlie die de bijna failliete schoenenfabriek erft van zijn vader. De fabriek maakt saaie mannenschoenen en Charlie heeft eigenlijk nooit wat met schoenen gehad. Op een dag komt hij Simon tegen, een grote stoere jongen die ook dragqueen is. Samen komen ze op het bizarre idee om ‘kinky boots’ te gaan maken om de fabriek te redden.

Charlie wordt in het stuk gespeeld door Jonathan Demoor. ,,Ik speel Charlie Price, hij is de zoon van een schoenenfabrikant. Als zijn vader komt te overlijden moet hij de fabriek overnemen.’’ Hij vertelt ook dat Charlie altijd maar doet wat anderen tegen hem zeggen.

Beeldschoon

In Kinky Boots wordt niemand minder dan de beeldschone Vajèn van den Bosch verliefd op Charlie. ,,Lauren wordt altijd verliefd op de verkeerde mannen”, vertelt Vajèn over haar personage. ,,En nu wéér want Charlie gaat trouwen. Alle vriendjes waarmee ze heeft gehad was iets mis mee.”

Het is dus niet alleen rozengeur en maneschijn in Kinky Boots. Naast de lastige liefde van Lauren, wordt tegengas gegeven door de stoffige personeelschef Don. Hij wordt gespeeld door Dennis Willekens. Hij vertelt: ,,Don is het meest conservatief in de musical, hij vind het lastig om mee te gaan in het nieuwe idee.”

Knuffelbeer

Ook vertelt Dennis dat hij het een hele leuke rol vindt om te spelen omdat het anders is dan wat hij hiervoor heeft gedaan. ,,Meestal speel ik de knuffelbeer, maar nu eens een ongelikte beer.”

Met de première in Nieuwegein in het vooruitzicht neemt de stress toe: de make-up moet sneller worden aangebracht door Naidjim en de angels, de pruiken moeten klaar en de choreografie moet nog verder geoefend worden. ,,Gelukkig liggen we goed op schema en is het wat make up betreft: oefenen, oefenen en nog eens oefenen geblazen”, vertelt een tevreden manager Ilse Koehoorn.

Cyndi Lauper
Cyndi Lauper

 

 

Meer DenD