Pijnlijke berichten over huwelijk Maurits en Marilène

Huwelijksproblemen Maurits en Marilene
Door: Charlotte Wijnen
11-08-2021

Zij is de dochter van oud-minister Hans van den Broek en hij de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Marilène van den Broek en Maurits van Vollenhoven (53) trouwden 23 jaar geleden en hebben drie kinderen. Maar inmiddels wordt er steeds luider gesuggereerd dat het sprookje voorbij is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Sprookje voorbij?

Het grootste familieblad van Nederland Privé suggereert vandaag dat het hapert in de relatie tussen het stel. De vraag wordt op de cover van het blad opgeworpen of het ‘sprookje voorbij’ is. Daarmee wordt kennelijk het huwelijk van de echtelieden bedoeld.

Vorig jaar gingen er al vele geruchten de ronde dat de beste tijden van het huwelijk wel zijn geweest. Op terrassen in Amsterdam-Zuid, waar het gezin woont, zoemde het dat wanneer de kinderen uit huis zijn de stekker uit het huwelijk getrokken zal worden.

Vaker bij dochter dan thuis

Privé gebruikt een uitspraak van een bron dat ‘Maurits en Marilène nog maar zelden samen’ zijn. Oudste dochter Anna woont tegenwoordig in de voormalige ouderlijke woning nabij de RAI, waar Marilène vaker gezien wordt dan thuis.

Dat Marilène vaak bij haar dochter is, kan te maken hebben met het feit dat dochter Anna en zoon Lucas nu studeren en dochter Felicia ook vaak van huis is. Marilène zou vermoedelijk niet de hele dag bij Maurits willen zijn, die een echte thuiswerker is.

Financiële problemen

Daarbij lijkt het erop dat Maurits en Marilène te maken hebben met financiële problemen. Op het woonadres staan drie bedrijven. Alle drie staan ze bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als financiële holdings. Maar of het ook geld oplevert, is nog maar de vraag. Want wanneer er gekeken wordt naar de opgetelde hypotheken, blijkt het stel niet bepaald in het geld te zwemmen.

In 2006 kochten ze de Amsterdamse woning voor 2,6 miljoen euro. Maar inmiddels rusten er twee hypotheken op. Eén van 2,3 miljoen euro, aangedaan bij de koop, en één van 1,5 miljoen euro. De moeder van Maurits, prinses Margriet, leende eerst een miljoen aan haar zoon en daarna nog eens 150.000 euro. Maar omdat Maurits de rente die hij over de lening had maar niet betaalde, werd het omgezet in een hypotheek van 1,5 miljoen euro.

Pijnlijk

Daarnaast is het nog maar de vraag of er veel te verdelen valt wanneer het stel gaat scheiden. Het paar is niet in gemeenschap van goederen getrouwd. Marilène kan daarom geen aanspraak maken op het vermogen van haar man dat hij mogelijk heeft dankzij schenkingen van zijn ouders.

Dat dit alleen al wordt gesuggereerd is pijnlijk voor het gezin en de familie. De twee werden ooit gezien als het ideale stel met een fijne thuisbasis in Amsterdam-Zuid, waar ze ook de plaatselijke room-katholieke kerk bezochten. In de Obrechtkerk, hun vaste pleisterplaats, is Marilène tegenwoordig steeds vaker alleen te zien bij de Zondagse mis.

Meer DenD