Pijnlijk: Gordon, Patty en Wilfred gepasseerd voor dagelijkse talkshow

Talkshow SBS6
Door: Charlotte Wijnen
31-05-2021

Johnny de Mol krijgt mogelijk een dagelijkse talkshow bij SBS6. Hiermee worden Gordon, Patty en Wilfred gepasseerd. Want die hadden dat ook wel gewild…

SBS6-eigenaar John de Mol is van plan om zijn eigen zoon naar voren te schuiven om de concurrentie aan te gaan met Op1 op NPO1 en Beau en Jinek op RTL4. Volgens Shownieuws krijgt Johnny de Mol mogelijk een dagelijkse talkshow bij SBS6. De televisiemaker werkt onder supervisie van Jeroen Pauw aan een zogenoemde ‘daily’.

‘Imagoprobleem’

Angela de Jong ziet dat helemaal niet zitten. ,,Ik vraag me een beetje af wat ze kunnen toevoegen aan wat er nu is”, zegt Angela in de mediapodcast van het AD. ,,Ik denk ook dat je aan de kijkcijfers van Johnny’s laatste programma ziet dat hij een behoorlijk imagoprobleem heeft.”

Angela bedoelt hiermee zijn laatste programma ‘De Mol’s Hoop’, waarin de televisiemaker succesvolle ondernemers koppelde aan gezinnen met financiële of andere problemen.

Pijnlijk

Maar buiten het ‘imagoprobleem’ om, vindt Angela het sowieso een ‘zeer opmerkelijke’ keuze. Volgens haar is Johnny helemaal niet geschikt. ,,Hij staat nou ook niet bekend als de meest briljante nieuwsinterviewer of iemand die heel erg bezig is met het dagelijkse nieuws.”

Daarnaast is het heel pijnlijk voor andere collega’s als Johnny een dagelijkse talkshow mag doen. ,,Het is best wel pijnlijk als hij dat krijgt en niet Wilfred Genee”, zegt Angela’s collega Marcus den Blanken. Volgens Angela is Wilfred niet de enige die is gepasseerd. ,,En ook best wel pijnlijk omdat Gordon en Patty iets zouden gaan doen”, zegt Angela.

Angela heeft het over de talkshow die Gordon en Patty samen zouden gaan doen. Talpa schoof vorig jaar die talkshow op de lange baan vanwege de coronacrisis. Gordon vertelde al eerder aan RTL Boulevard ‘kapot’ te zijn van het besluit.

Meer DenD