Pijnlijk: Van der Poel verliest WK Wielrennen en krijgt €1000 boete

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

De voorbereidingen op het WK Wielrennen liepen voor Mathieu van der Poel volledig in de soep door drie tienermeiden die ‘knock and run’ speelden in het hotel waar hij verbleef. Er ontstond een woordenwisseling en de rechter veroordeelt Van der Poel in een extra snelle procedure: hij krijgt €1000 boete.

Op deze video is te zien dat één van de meisjes de gang oversteekt en hard op de hoteldeur van Van der Poel bonst. Een seconde daarna klinkt er gegil en wordt het beeld onduidelijk. De tieners schrikken zich rot, want de wielrenner komt zijn kamer uit gestormd. De oudste van de drie meiden heeft aangegeven dat ze geen weet hadden van het feit dat er een wielrenner verbleef in die hotelkamer.

Woordenwisseling

„Voor jullie is dit een spelletje, maar ik heb een belangrijke wedstrijd morgen”, zou Van der Poel gezegd hebben in een video die niet online staat, maar het Algemeen Dagblad geeft aan deze video te hebben gezien. Verder zou Van der Poel geprobeerd hebben de ouders duidelijk te maken dat de tieners al vaker op zijn deur hadden gebonsd, waarop de ouders vooral blijken te reageren met scheldwoorden. De discussie liep hoog op en de ouders beweren dat hij gedreigd zou hebben.

Dubbel pech

Door het voorval werd Van der Poel uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau in Australië. Tot diep in de nacht heeft hij hier vastgezeten, met als gevolg dat hij pas rond 4 uur in de ochtend terug was op zijn hotelkamer. Door de slechte voorbereiding en de weinige slaap, stapte hij zondag al na 30 kilometer van zijn fiets. Daarnaast moest hij maandag voor de rechter verschijnen en kreeg hij in een extra snelle procedure een boete van €1000 opgelegd. Zijn advocaat zei wel hoger beroep aan te tekenen in de hoop op vrijspraak.

Spijt

De wielrenner geeft aan spijt te hebben. „Ik geef toe dat ik fout ben, maar ik had geen enkele intentie om die meisjes te kwetsen. Iedereen die me kent, weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan. Er gaan nu allerlei verhalen rond over het duwen, maar dat is absoluut niet waar. Er gaan nu twee versies van het verhaal rond. Als je in Australië zit is het heel moeilijk om daarmee om te gaan. Ik heb wel een meisje vastgepakt, dat klopt. Daar heb ik spijt van. Ik had dit gewoon anders moeten aanpakken. Maar het is helaas gebeurd”, zegt Van der Poel tegen de Belgische zender VTM.

Tags

BOETEMATHIEU VAN DER POELVEROORDEELD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie