Pijnlijk voor Ten Hag: Ajax-spelers fan van zijn assistenten

Door: Ditjes en Datjes
28-12-2018

De assistent-trainers Schreuder, Winter en Witschge blijken bij de Ajax-spelers populairder te zijn dan hoofdcoach Erik ten Hag.

Dit blijkt uit een reconstructie vandaag in Telesport, waarin wordt gesproken over een ‘verstandshuwelijk’ tussen de succesvolle Ten Hag en zijn sterspelers. De invloed van de assistenten op de resultaten zou groot zijn, waardoor er veel vertrouwen is in de capaciteiten van het trio.

De spelers zouden voor tactische zaken assistent Schreuder opzoeken, ook wordt de voormalig speler gezien als de man achter de huidige succesvolle tactiek en speelwijze.

De positie van Ten Hag is door de successen van het afgelopen half jaar zeker gesteld. Ondanks het feit dat Ajax nog steeds tweede staat achter PSV. Dat komt onder meer door de blunder in het begin van de competitie toen Ten Hag in de wedstrijd tegen Heracles vier basisspelers aan de kant hield om ze te sparen in verband met Europacup-voetbal.

Ook het constant rouleren van Ajax-spelers zou zijn teruggedraaid door ingrijpen van spelers en directie.

De verhouding tussen sterspelers Tadic en Ten Hag zou bovendien ook niet 100% zijn. Tadic zou tijdens een ‘uren durend gesprek’ gevraagd hebben aan Ten Hag meer naar de spelers te gaan luisteren.

Voor Ten Hag is het achtergrondverhaal in Telesport uitermate pijnlijk. Hoewel niet openlijk, lijkt het er toch op dat er ondertussen aan zijn stoelpoten wordt gezaagd.

 

DenD promoties