PIJNLIJK: Wat deed geschorste VOLT-Kamerlid Gündogan verkeerd?

Kortsluiting bij Volt
Door: Jos La Grande
13-02-2022

Het VOLT-Kamerlid Nilüfer Gündogan is door haar eigen partij VOLT-Nederland plotseling geschorst. Er zou sprake zijn van verschillende meldingen die wijzen over grensoverschrijdend gedrag van de vrouw. Gündogan wordt nu onderworpen aan een extern onderzoek.

Wat haar precies voor de voeten wordt geworpen is niet duidelijk. Ze viel de laatste weken op met haar radicale standpunten over de vermogensbelasting. Zo wilde ze de overwaarde van een eigen woning bij verkoop gaan belasten. Bij BNR kondigde ze zelfs een initiatiefwet aan, maar dat werd later weer door haar teruggetrokken.

Volt maakte de schorsing zondagavond totaal onverwacht bekend en laat het nu verder onderzoeken. Totdat de uitslag van het onderzoek bekend is is het kamerlid niet meer welkom in de fractie. Daarmee is de crisis in de nog jonge partij compleet.

Reden voor het externe onderzoek: ,,Dit om voor betrokkenen een veilige omgeving te creëren voor het vervolg van het onderzoek en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden”

Dinsdagochtend kwam Gündogan zelf met een verklaring naar buiten. Hoe het onderzoek ook afloopt, ze is vast van plan om lid te blijven van de Tweede Kamer. Het geschorste Volt-Kamerlid heeft inmiddels wel de bekende advocaat mr. Gert-Jan Knoops in de arm genomen.

Meer DenD