Pijnlijke nieuwe bekentenis Johan Derksen: ‘Hiervoor kwam ik terug…’

Johan Derksen kwam voor de poen terug op tv
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De reden waarom Johan Derksen na de geruchtmakende kaarsenaffaire terugkeerde op televisie is nogal simpel. De man van Vandaag Inside bekende dinsdagavond tijdens Vandaag Inside dat hij maar één hele goede reden had om weer op tv te verschijnen: de poen.

Dus niet de vrijheid van meningsuiting, zijn ergernis over het standpunt van de Talpa-directie of medelijden met zijn collega’s, Wilfred Genee en René van der Gijp, hebben Derksen doen besluiten om op zijn schreden terug te keren na alle opschudding. Het was het Talpa-geld dat hem dreef, zo valt Derksen dinsdagavond door de mand.

Bekentenis

De platte bekentenis van Derksen kwam voor de anderen, inclusief gast Angela de Jong, nogal onverwacht. Het klonk als een provocatie, maar Derksen meende wat hij zei.

,,Ik voel mij helemaal geen boegbeeld van het vrije woord, ik geef slechts mijn mening”, aldus Derksen desgevraagd. ,,IJdelheid heb ik mijn zakken van vol. Ik zal je eerlijk vertellen, ik zit hier om een reden, om de poen…”

Het gezelschap aan tafel bij Vandaag Inside, onder wie AD-columniste Angela de Jong, schrok van de bekentenis van Derksen.

Drie kinderen

Johan Derksen nogmaals: ,,En weet je waarom ik hier zit om de poen? Kijk, ik heb drie kinderen. En die hebben dezelfde problemen als al die jonge mensen in Nederland. Die kunnen geen fatsoenlijk huis kopen en omdat ik hier zit kan ik die alle drie helpen met een huis kopen. Dat geeft mij ontzettend veel voldoening.”

Daarmee komt er eindelijk een antwoord waarom het programma zo snel terugkeerde op de buis. De bergen kritiek en een excuus met veel slagen om de arm (na een uitvoerig gesprek met Talpa) gingen vooraf aan de rentree van Derksen en de anderen. Waarnemers vonden dat VI moest terugkeren vanwege het vrije woord. Zij zien VI als een vrijplaats van meningen.

De verklaring van Derksen zet de terugkeer in ander licht. De tonnen die Derksen opstrijkt blijken de belangrijkste drijfveer te zijn van de populaire duider om aan tafel te zitten.

Tags

ANGELA DE JONGRENE VAN DER GIJPTALPAVANDAAG INSIDEWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck