Pijnlijke verdeeldheid Gommers en Kuipers over avondklok klap in het gezicht kabinet

Diederik Gommers en Ernst Kuipers zaaien verwarring over de avondklok.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Aan de vooravond van de dag dat het kabinet besluit tot een avondklok hebben de twee meest invloedrijke deskundigen Ernst Kuipers en Diederik Gommers elkaar in twee verschillende talkshows tegensproken. Kuipers (bij Op1) is vóór de avondklok en Gommers (bij Jinek) blijkt op dit moment tégen de invoering van een avondklok.

Deze pijnlijke verdeeldheid tussen Kuipers (Erasmus MC) en IC-arts Gommers van gisteravond is een klap in het gezicht van het kabinet op deze cruciale dag.

Het komt ook op het moment dat de verdeelde Tweede Kamer een oordeel moet vellen en er grote verdeeldheid is in de samenleving over de maatregel. Gommers en Kuipers hebben door hun tientallen optredens bij de talkshows en interviews in de andere media vertrouwen en populariteit opgebouwd bij miljoenen Nederlanders.

Te vroeg

Gommers zei bij Jinek dat hij het nog te vroeg vindt om nu al een ingrijpende avondklok in te voeren en het overleg van het Outbreak Management Team van aanstaande vrijdag wil afwachten. Kuipers daarentegen is er wel voorstander van om te voorkomen dat de Britse variant van het coronavirus vernietigend om zich heen grijpt.

LEES OOK:

Diederik Gommers reageert op ‘brainwash’ kritiek Kim Feenstra

,,Ik vind dat we over zo’n rigoureuze maatregel, die ook heel veel invloed heeft op de jeugd, heel goed moeten nadenken”, aldus Gommers. Zijn collega Kuipers werd tijdens de uitzending live geconfronteerd met diens uitspraak door presentator Tijs van den Brink. Kuipers reageerde verrast en was er van overtuigd dat hij en Gommers er hetzelfde over dachten.

Invloed dankzij talkshows

De invloed van de twee deskundigen is dankzij hun voortdurende zichtbaarheid in de Hilversumse talkshows groot. De twee slaagden er bijvoorbeeld begin dit jaar ook in om via de media het oorspronkelijke vaccinatieplan van het kabinet te wijzigen.

LEES OOK:

‘Avondklok schuift een half uur op’

Aanvankelijk zouden de kwetsbare ouderen als eerste aan de beurt komen bij de inentingen, maar Gommers en Kuipers slaagden erin om voorrang te krijgen voor het medisch personeel door op een uitgekiende wijze hun bijna dagelijkse media-optredens hiervoor in te zetten.

Kuipers heeft trouwens nog veel meer ambities, zelfs in de politiek. De ziekenhuisdirecteur wil minister van Volksgezondheid worden in het volgende kabinet als de gelegenheid zich voordoet.

Tags

AVONDKLOKCORONADIEDERIK GOMMERSERNST KUIPERSOMTPREMIER RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck