Pikant: Thierry Baudet verhuist met gezin naar miljoenenpand

Hoe komt Thierry aan 1,5 miljoen voor woning in Amsterdam?
Door: Charlotte Wijnen
19-10-2022

Nu Thierry Baudet en zijn vrouw Davide Heijmans trotse ouders zijn geworden van zoontje Lancelot, is het appartement waarin ze wonen te klein geworden. Het stel verhuist daarom binnenkort naar Amsterdam-Zuid, waar ze een luxe appartement hebben gekocht. Dat Baudet in deze tijd het miljoenenpand heeft gekocht, is pikant te noemen…

1,4 miljoen

Thierry en Davide wonen nog altijd in het ‘vrijgezellenappartement’ van Thierry. Davide liet dan ook weten dat ze voordat Lancelot geboren werd, graag ruimer wilde gaan wonen. ,,Ik zou heel graag in de natuur willen wonen”, vertelde Davide aan weekblad Weekend, waarop Thierry zei dat ze de komende tijd nog wel in Amsterdam zullen blijven.

En Thierry had gelijk, want ze hebben een appartement gekocht in Amsterdam-Zuid. Volgens BekendeBuren betaalde Baudet hiervoor het bedrag van 1.441.000 euro, wat 91.000 euro boven de vraagprijs was.

Ruimte voor gezinsuitbreiding

Het optrekje heeft een woonoppervlakte van 125 vierkante meter en telt in totaal vier kamers, waaronder drie slaapkamers en een badkamer. Ruimte voor meer gezinsuitbreiding is er dus zeker! Verder beschikt het appartement over een riante achtertuin van 162 vierkante meter, gelegen op het zuiden.

Pikant

Dat Baudet in deze tijd het miljoenenpand heeft gekocht, is pikant te noemen. De politicus is deze week geschorst omdat hij zijn nevenfuncties niet goed heeft opgegeven in een register van de Tweede Kamer. Daarin moeten Kamerleden zetten welke andere functies ze hebben en welke verdiensten ze daaruit hebben verkregen. Er bestaat een kans dat Thierry dit pand heeft betaald met het geld dat hij heeft verdiend met deze nevenfuncties.

Kijk HIER binnen

Meer DenD