Pinkpop zou liefst ‘op de rem’ trappen qua ticketprijs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Pinkpop zou de prijzen voor toegangskaartjes het liefst onveranderd laten, maar kon dit jaar niet anders dan de entree met enkele tientallen euro’s te verhogen. Anders zou het oudste nog bestaande popfestival van Europa “geen financieel gezond” evenement meer zijn, zegt programmadirecteur Rob Trommelen. De kosten voor energie, personeel en alle materialen zijn zo hard gestegen dat dit ook doorberekend moet worden aan de klant.

Trommelen geeft de uitleg een dag na de bekendmaking van de ticketprijzen van Lowlands. Dat een kaartje voor dat festival in Biddinghuizen voor het eerst in de geschiedenis 300 euro kost, maakte veel reacties los bij festivalgangers. Een weekendticket voor concurrent Pinkpop werd vergeleken met vorig jaar 30 euro duurder.

“Dat zit vooral in energie, personeel, vervoer. Security alleen is al 40 procent duurder geworden in de uurtarieven. Je hebt gewoon geen andere keuze dan het door te berekenen, anders is het ook geen financieel gezond festival meer”, zegt Trommelen, die ook uitlegt dat bands meer geld vragen door hun gestegen onkosten.

Rijke bovenlaag

Over de prijzen voor Pinkpop volgend jaar durft hij nog niets te zeggen. “Eerst dit jaar maar draaien. Maar in principe trappen we het liefst op de rem qua ticketprijzen, ook omdat we vinden dat livemuziek voor iedereen bereikbaar moet blijven en niet alleen maar voor de rijke bovenlaag.”

Organisatoren van Pinkpop hadden niet alleen door de fikse kostenstijgingen moeite om alles rond te krijgen. Tijdens de coronapandemie zijn ook veel geluids- en lichttechnici vertrokken uit de evenementensector, om bijvoorbeeld in de IT aan de slag te gaan. “Onze mensen hebben daar wel even hoofdpijn van gehad”, zegt Trommelen.

Dit jaar komen onder andere de Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams en Queens of the Stone Age naar Pinkpop. Het festival duurt van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie