Pip Pellens in Bangladesh tegen kindhuwelijk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMNSTERDAM – Pip Pellens en Sebastiaan Labrie zijn onlangs afgereisd naar Bangladesh. Ze zagen met eigen ogen wat de impact is van kindhuwelijken. Pip en Sebastiaan spraken met meisjes over de gedwongen huwelijken en maakten kennis met jongeren die hier tegen strijden, de Wedding Busters. Het tweetal maakte hiervan een korte film voor een nieuwe campagne van Plan Nederland tegen kindhuwelijken.

Tijdens de reis bezochten Pip en Sebastiaan een opvanghuis waar meisjes worden opgevangen die jong zijn uitgehuwelijkt en mishandeld. Daar leren ze een vak, zoals kleding maken, en krijgen ze psychische begeleiding.

”Het was een ongelooflijk dankbare reis om te maken. De kracht die meisjes hebben die al zo jong zijn uitgehuwelijkt en mishandeld maakte diepe indruk”, zegt Pip. “Er zijn zoveel kansen weggegooid door dat ene huwelijk. Ik ben opgegroeid vol kansen en mogelijkheden. Daarin ben ik altijd door mijn ouders gesteund en aangemoedigd om te bereiken wat ik wilde. Dat gun ik elk meisje ter wereld.”

Pip Pellens is sinds vorig jaar ambassadeur van Plan Nederland. Vorig jaar bezocht ze Uganda met Caro Emerald.

 

BuzzE

 

 

Tags

CARO EMERALDPIP PELLENS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck