Pixarfilm Inside Out 2 stevent in openingsweekend af op records

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De nieuwe film Inside Out 2 van animatiestudio Pixar stevent af op een recordopbrengst. Op basis van de opbrengsten in de eerste drie dagen komt de film volgens Amerikaanse media uit op een weekend van 155 miljoen dollar. Hiermee zou het de op één na beste opening voor een animatiefilm in de geschiedenis zijn.

Het record staat op naam van The Incredibles 2, ook van Pixar, die in 2018 in het eerste weekend 182 miljoen opbracht. Op de tweede plek staat nu nog The Super Mario Bros. Movie, die vorig jaar in het openingsweekend 146 miljoen opbracht. Het succes van Inside Out 2 is goed nieuws voor de Amerikaanse bioscopen. Een aantal films die dit voorjaar commercieel goed hadden moet presteren, bracht veel minder op dan gehoopt.

Inside Out 2 speelt zich af in het brein van het meisje Riley, waar de verschillende emoties proberen haar dagelijkse leven in goede banen te leiden. Maar wanneer Riley, inmiddels tiener, op ijshockeykamp gaat, dienen zich veel nieuwe emoties aan die voor veel complicaties zorgen.

Het eerste deel uit 2015 geldt als een van de succesvolste animatiefilms ooit en werd bekroond met een Oscar. Het tweede deel is vanaf 17 juli in de Nederlandse bioscopen te zien. De belangrijkste stemmen voor de Nederlandse versie, Binnenstebuiten 2, worden ingesproken door Peggy Vrijens, Richard Groenendijk, Marcel Hensema en Georgina Verbaan. Nieuw zijn deze film de stemmen van acteurs Ellen ten Damme en Anouk Maas.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck