Plasscène gaat Monic Hendrickx te ver: ‘Met mijn vagina kan ik niet acteren’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het woord ‘nee’ komt weinig voor in het vocabulaire van Monic Hendrickx. Toch heeft de Penoza-actrice onlangs een rol afgewezen, en wel een hele bijzondere: zij had in iemand zijn gezicht moeten plassen…

Grenzen

Zelfs Monic heeft grenzen wat betreft acteerwerk. Zo werd de 52-jarige voor de film van de Franse filosoof Georges Bataille gevraagd. Daarin zou ze een plasscène moeten spelen die de actrice heeft geweigerd. Zo zou ze vanaf een bar in iemands gezicht moeten plassen.

‘Best functioneel’

,,Er zou ook een shot van onderaf worden gemaakt” vertelt Monic aan het AD magazine. De scène was in die film best functioneel, maar met mijn vagina kan ik niet acteren. Dat is voor mij de grens” legt ze uit. ,,Verder komt het weinig voor dat ik iets afwijs” aldus Hendrickx.

Van drugskoningin naar dirigent

Het avontuur die de brunette onlangs wél is aangegaan is deelnemen aan het tv-programma Maestro. ,,Als dirigent een orkest leiden leek me een superleuk avontuur. En dat was het ook.” Toch kwam er bij Monic veel stress bij kijken. Zo erg dat ze er nachten van wakker lag. ,,Het nam me gewoon over, ik sliep er ’s nachts niet van.”

Wat toch het meest in haar comfort zone is, is de rol van Carmen van Walraven in Penoza. Waar ze de drugskoningin van de serie speelt. ,,Als ik als Carmen een drugsbende leid, dan acteer ik en spelen andere personages het spelletje mee. Maar hier sta ik als mezelf met dat stokje op de bok en volgt het orkest precies mijn aanwijzingen” waarop ze duidt op het programma Maestro. ,,En die waren echt niet heel erg goed.”

Tags

Actricecarmen van walravenMaestromonic hendrickxPenozaplassceneweigeren

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie