Politici dansen hun verkiezingsnederlaag tegemoet…

Donald Trump Village People
Door: Jos La Grande
03-11-2020

Op verkiezingsdag is de dansende Donald Trump op de oude hit Y.M.C.A. van The Village People een wereldsucces. Want wat begon als een grap met paar houterige moves van de Amerikaanse president is na twee weken uitgegroeid tot een ongekend succes.

Trump zag dat het aansloeg bij zijn fans, maar ook bij het TikTok-publiek. Inmiddels zijn de dansjes van Trump duizenden keren gekopieerd.

Maar ook Donald Trump en zijn campagneteam hebben op deze verkiezingsdag deze speciale clip live gezet. Y.M.C.A. was is in 1978 een wereldhit, 42 jaar later danst de leider van de vrije wereld op de vrolijke klanken van het nummer. Of dit het laatste zetje is naar een overwinning op de Democraat Joe Biden is nog maar de vraag.

Kijk hier naar de speciale Y.M.C.A.-video van Donald Trump:

Dancing Queen

Overigens loopt het vaak slecht af met dansende politici in verkiezingstijd. Voorbeeld is de Britse ex-premier Theresa May, die vlak voor de verkiezingen in Groot-Brittannië het podium opkwam met muziek van Abba’s Dancing Queen. Theresa is inmiddels opgevolgd door Boris Johnson.

Polonaise van PvdA-voorman Cohen:

Ook in Nederland werkt het niet. Job Cohen ging als lijsttrekker van de PvdA voorop in de polonaise tijdens Koffietijd. Carnavalszanger Arie Ribbens zong Wij vieren feest en Cohen ging met de voetjes van de vloer. Een nogal pijnlijk moment voor Cohen natuurlijk. Politici onder druk halen alles uit de kast om in de kiezersgunst te komen.

Job Cohen

KIJK HIER NAAR DE POLONAISE VAN JOB COHEN

Meer DenD