Politici woedend op twitterende Mabel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Met een paar omstreden twitterberichten heeft prinses Mabel zich de toorn van een aantal politici op haar hals gehaald. Zelfs haar zwager, koning Willem-Alexander zou ontstemd zijn over de uitgesproken mening van Mabel.

 

“Zo’n 80% van de Nederlanders heeft geen of weinig contact met moslims, Slechts 5% wil in contact komen met moslims. Ik ga islamofobie vanavond ter spreke brengen – met moslims aan de tafel.” Zo luidt één van de tweets, origineel geschreven in het Engels, die prinses Mabel op 18 oktober heeft gepost met haar officiële account ‘Mabel van Oranje’.

Ivoren toren

Politici van de meest uiteenlopende partijen hebben woest gereageerd op de tweet, schrijft Privé. Het blad somt een groot aantal boze politici op, die anoniem hun onvrede uiten:

Zo zegt een anoniem PvdA-lid “Ze schaadt Nederland en de monarchie door haar volle koninklijke naam te gebruiken.” 

Een VVD-lid vraagt zich ernstig af waar Mabel deze cijfers vandaan heeft en een politicus van GroenLinks gaat nog een stap verder door het volgende te zeggen: “De prinses mag zich geen oordeel aanmatigen in deze kwestie zolang ze zelf met al haar privileges in een ivoren toren in een elitaire wijk in Londen woont. De meeste moslims in die contreien zijn bedienden. Ze weet niets meer van het leven als gewone Nederlander.” 

De enige politicus die niet anoniem maar onder eigen naam reageert is Geert Wilders. Net zoals de anderen vindt hij de tweet misplaatst. Hij retweette de tweet van Mabel en reageerde ‘Nuts’, wat krankzinnig betekent.

Niet alleen politici maken zich druk om de tweets van Mabel. Ook andere twitteraars hebben de tweet gelezen reageren negatief. Zij vinden dat Mabel het probleem omdraait, en dat moslims juist geen contact willen met niet-moslims:

https://twitter.com/StephanieLuinge/status/920716733765312512

George Soros

Twitteraars denken dat Mabel de tweet heeft geplaatst om haar baas, miljardair George Soros te vleien. Hij is namelijk pro-moslim.

De tweede tweet die veel stof heeft doen opwaaien heeft ze op dezelfde dag geschreven.

“In Nederland hebben mensen met een criminele achtergrond drie keer zoveel kans op een baan dan etnische minderheden”, luidt deze. Ook hier kwam direct kritiek op:

https://twitter.com/JackMarsman/status/921061188431118336


Ook werd meteen de link gemaakt met drugsbaron en moordenaar Klaas Bruinsma, met wie Mabel in de jaren ’80 een relatie zou hebben gehad:

Volgens een ingewijde vanuit Den Haag krijgt prinses Mabel zeker te horen dat haar tweets niet op prijs worden gesteld door de koninklijke familie.  Toch denkt de ingewijde niet dat het helpt: “vrouwen zoals Mabel genieten juist van de venijnige reacties. Ze werpt een steen in de vijver en kijkt wat er vervolgens allemaal gebeurt.” 

 

Tags

GEERT WILDERSKONING WILLEM-ALEXANDERKONINKLIJKE FAMILIEMABEL VAN ORANJEPOLITICIPRINSES MABELTWITTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie