Politie deelt nieuwe foto Bende van Nijvel: ‘Wie kent deze man?’

Bende van Nijvel
Door: DitjesenDatjes
16-06-2020

De Belgische politie heeft een nieuwe foto verspreid om meer te weten te komen over de beruchte Bende van Nijvel.

Identiteit van man

De bende pleegde in de jaren tachtig een reeks diefstallen en roofovervallen waarbij er 28 doden vielen. De daders zijn nooit gepakt en nooit geïdentificeerd. Deze nieuwe foto moet daar verandering in brengen. ,, In het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn de onderzoekers op zoek naar de identiteit van deze man”, schrijft Belgische politie in een speciaal bericht. De man op de foto poseert met een geweer van het Italiaanse merk Franchi. Wat de man op de foto precies met de bende te maken heeft, of hoe deze foto in de handen van de politie is gekomen is niet duidelijk.

Gewelddadige overvallen

In 1982 liet de bende voor het eerst van zich horen. Toen werd er een geweer gestolen uit een wapenwinkel in Dinant. Daarna werden de overvallen gewelddadiger en werden er roofovervallen, autokapingen en inbraken gepleegd.

De bende kreeg de naam ‘De Bende van Nijvel’ nadat ze in een supermarktje bij een benzinestation in Nijvel een man en een vrouw doodde. Vervolgens schoten ze een rijkswachter dood. Eén jaar, in 1984, was de bende niet actief maar in 1985 sloegen de leden hard toe. Ze overvielen drie filialen van de supermarktketen Delhaize, waarbij in totaal zestien doden vielen.

Niet alleen de identiteit van de leden is tot op de dag van vandaag onbekend, ook is het niet duidelijk wat de motieven van de bende waren.


Meer DenD