Politie deelt schokkende beelden martelcontainer

Martelcontainer
Door: DitjesenDatjes
07-07-2020

De politie heeft schokkende beelden gedeeld van de martelcontainers die zijn aangetroffen in het Brabantse Wouwse plantage. De containers zijn ontdekt doordat de recherche mee kon lezen met berichten die criminelen elkaar stuurden via EncroChat.

Politiekleding

Op de beelden is onder meer te zien hoe de speciale teams van de politie binnenvallen in een loods. In deze loods werden zeven containers aangetroffen, waarvan er één was ingericht als martelkamer. Toen rechercheurs meekeken in de chat van de criminelen en lazen over de martelkamers, grepen ze meteen in.

In de berichten die de criminelen naar elkaar verstuurden stonden ook foto’s van een tandartsstoel met riemen aan de armleuningen en voetsteun. Ze noemde de martelkamer de ‘behandelkamer’ en waren van plan om hun rivalen in op te kunnen sluiten en te mishandelen. In de kamer vonden ze onder meer een snoeischaar, een takkenschaar, scalpels, tangen en vingerboeien. In de andere containers werden handboeien aan het plafond en vloer aangetroffen. Ook stond er een chemisch toilet, hing er in iedere container een camera en troffen ze politiekleding aan.

De politie heeft inmiddels zes verdachten opgepakt. Zij worden verdacht van ontvoering, gijzeling, zware mishandeling, afpersing en deelneming aan een criminele organisatie.


Meer DenD