‘Politie maakte deze grote fout in onderzoek Maddie’

Christian B
Door: Tanja Brouwer
23-06-2020

Het lijkt er op dat de Portugese politie kort na de verdwijning van Madeleine McCann in 2007 een flinke steek heeft laten vallen. Ze gingen langs bij het huis van Christian Brückner, vlakbij Praia da Luz, maar vertrokken toen hij niet thuis bleek te zijn. Dat blijkt een grote fout…

Verdachte niet thuis

Vlak nadat de driejarige Madeleine McCann uit de hotelkamer van het vakantieverblijf in Prai da Luz verdween, bezochten de Portugese autoriteiten de woning van de Duitser Christian Brückner, die destijds in de buurt van de plaats woonde. Maar toen de man niet thuis bleek te zijn, keerden ze om. De voormalig chef Goncalo Amaral vertelt dat hij niet zeker weet of er daarna nog een poging is ondernomen om in contact te komen met Brückner. De Portugese autoriteiten zouden destijds niet hebben geweten dat Brückner tijdens een rechtszaak in 2006 in Duitsland had toegegeven pedofiel te zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Mogelijk verkocht

Sinds enkele weken geleden bekend werd gemaakt dat de 43-jarige Duitser de hoofdverdachte is in de vermissingszaak van Maddie, heeft een aantal bekenden van hem met de pers gepraat. Twee ex-vriendinnen van Brückner vertelden dat de man gewelddadig is en hij opmerkelijke dingen zei rond te tijd van de verdwijning van Maddie. Zijn voormalig beste vriend denkt dat Christian in staat is om een kind te ontvoeren en denkt dat Brückner mogelijk het meisje heeft verkocht.

Meer DenD