Politie nog steeds niet klaar met clip Jebroer

LEIDEN – De politie neemt mogelijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer, na zijn videoclip Polizei waarin hij allerlei verkeersovertredingen begaat. De video zorgde voor ophef: de makers gebruikten bijvoorbeeld tegen de afspraken in uniformen op de openbare weg. De politie wil dat de clip wordt aangepast maar het management doet dat niet, zo stelt de politie. Daarom buigt de korpsleiding zich alsnog over het nemen van maatregelen.

Het management van Jebroer, dat eerder al toegaf dat niet alle afspraken zijn nagekomen, bevestigt aan BuzzE dat ze achter de video blijven staan. “We hebben onze verantwoordelijkheid al genomen en toegegeven dat we in alle enthousiasme fouten hebben gemaakt”, zegt de woordvoerder. “Zo hebben twee acteurs in een burgerauto politiepakken aangehad op de openbare weg, iets wat niet had mogen gebeuren.” Ook, zegt een woordvoerder “nemen wij de verantwoordelijkheid voor het door rood rijden en het rechts afslaan over het verdrijvingsvlak.”

In de clip is een achtervolging te zien waarin snelheden van 200 kilometer per uur worden gehaald. Ook andere verkeersregels worden overtreden en de rapper rijdt door rood. Volgens het management wilde Jebroer met zijn clip niet onveiligheid in het verkeer promoten of de politie in diskrediet brengen. Dat hij 200 kilometer per uur reed, klopt overigens niet. Die fictieve snelheden zijn later in het beeld gemonteerd, aldus het management.

 

BuzzE