Politie onderzoekt bedreiging van J.K. Rowling na Rushdie-tweet

Door: DitjesDatjes
14-08-2022

De Schotse politie onderzoekt een bedreiging die Harry Potter-auteur J.K. Rowling heeft ontvangen na haar tweet over de aanval op collega Salman Rushdie. “We hebben een melding ontvangen van een onlinebedreiging en agenten voeren een onderzoek uit”, laat een woordvoerder weten aan persbureau Reuters.

Rushdie werd vrijdag tijdens een lezing in de staat New York neergestoken. Een woordvoerder van de auteur liet zaterdag weten dat hij weer heeft gepraat. De 75-jarige Rushdie ligt nog in het ziekenhuis en raakt mogelijk een oog kwijt. Zijn lever is beschadigd en zenuwen in zijn arm zijn afgesneden

Rowling twitterde vrijdag na het nieuws dat ze zich er “erg ziek” door voelde. In reactie op de tweet kreeg de schrijver een bedreiging waarvan ze een screenshot deelde. “Geen zorgen, jij bent de volgende”, luidde het bericht. De schrijfster liet later weten dat de politie ermee bezig was.

Rowling kreeg eerder al veel negatieve berichten en naar eigen zeggen ook bedreigingen vanwege uitspraken die door critici als transfobisch werden gezien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD