Poppodia richten zich voorlopig eerst op proef

Door: DitjesDatjes
06-04-2021

De poppodia zijn blij dat later deze maand weer beperkt bezoekers welkom zijn. Toch tempert de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals de feestvreugde een beetje. Het gaat slechts om een proef, zegt directeur Berend Schans tegen het ANP

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik merk dat bij de hele culturele sector een enorme honger is om weer open te gaan. Om kunstenaars aan de slag te houden en mensen werk te geven. Maar uiteindelijk is dit om het systeem met sneltesten te testen en niet om weer open te gaan”, zegt Schans in een reactie.

Hij benadrukt dat het vooralsnog maar om een paar dagen gaat en het bovendien regionaal verdeeld is. “De test heeft een functie in het heropenen maar het is niet dat we nu weer helemaal opengaan. De drijfveer is nu niet om weer zoveel mogelijk publiek te ontvangen maar het testen van de testlabs. Hopelijk kunnen we als dat goed gaat op weg naar meer. Daar is het allemaal om te doen.”

Talloze bekende poppodia zoals 013, Hedon, TivoliVredenburg en het Paard doen mee aan de proef. De volledige programmering is nog niet bekendgemaakt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD