Poppodia: versoepelingen zetten voor ons geen zoden aan de dijk

Door: DitjesDatjes
24-01-2022

Poppodia zijn blij dat er voor de cultuursector waarschijnlijk wat versoepelingen aankomen, maar voor de poppodia zelf zet het “nog geen zoden aan de dijk”, aldus Berend Schans, van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De branchevereniging vertegenwoordigt locaties als 013, Doornroosje, Effenaar, TivoliVredenburg en Paradiso.

“Fijn dat het kan, een mooie en hoopgevende tussenstap, maar dit zet voor onze sector nog geen zoden aan de dijk”, zegt Schans. Volgens de uitgelekte maatregelen zouden theaters en poppodia tot 22.00 uur open mogen en kunnen er bij geplaceerde evenementen maximaal 1250 mensen naar binnen. In de Grote Zaal van Paradiso passen zo’n 1500 mensen, in de Grote Zaal van TivoliVredenburg ongeveer 1700.

“Kennelijk moet dezelfde weg naar heropening gelopen worden als die naar sluiting, maar dan andersom. Wat ons betreft kan dat en moet dat veel sneller en in grotere stappen”, aldus Schans. Hij pleit dan ook voor het zo snel mogelijk heropenen van de culturele en creatieve sector “zonder beperkende maatregelen”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD