Post Malone overspoelt Single Top 100 met zeventien singles

Door: DitjesDatjes
13-09-2019

Post Malone zet deze week de toon in de Single Top 100. Alle zeventien singles van zijn nieuwe album Hollywood’s Bleeding hebben een plekje veroverd in de lijst, waarvan twee bij de bovenste tien. Goodbyes is daarvan op nummer vijf de hoogste, voor Circles op nummer negen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dankzij de introductie van streamingplatforms is het al lang niet meer uniek dat complete albums binnenkomen in de Top 100. Ed Sheeran en Boef maakten het in 2017 helemaal bont toen ze met respectievelijk vijf en acht singles in de top tien stonden. Eerder wisten ook artiesten als The Common Linnets, Justin Bieber, Broederliefde en Lil’ Kleine met alle liedjes afkomstig van één plaat in de lijst te komen.

Post Malone komt voorlopig nog ruimschoots tekort om in de buurt van de nummer 1 te komen. Daar staat voor de derde achtereenvolgende week Snelle met zijn hit Reünie. Shawn Mendes en Camila Cabello volgen op de tweede plaats voor Josylvio, Mula B en Yung Felix.

Met rasse schreden nadert echter Tones and I, die met Dance Monkey een goede kanshebber is om Snelle van de troon te stoten. De Australische zangeres kwam twee weken geleden op de 55e plaats binnen en staat nu via 27 op plaats 7. Dance Monkey is al in een groot deel van Europa een hit. In Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken heeft de single zelfs al de top bereikt.

Singles Top 10 week 37

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Snelle – Reünie

2. (2) Shawn Mendes & Camila Cabello – Señorita

3. (3) Josylvio feat. Mula B & Yung Felix – Waarom zoeken naar liefde

4. (4) DJ Snake & J Balvin feat. Tyga – Loco Contigo

5. (16) Post Malone feat. Young Thug – Goodbyes

6. (5) Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle – Hoe het danst

7. (27) Tones and I – Dance Monkey

8. (6) Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta & Daddy Yankee – Instagram

9. (32) Post Malone – Circles

10. (8) Henkie T feat. Jonna Fraser – Domdoen

 

BuzzE

 

 

Meer DenD