Post Malone werelwijd meest beluisterde artiest in 2019

Door: DitjesDatjes
03-12-2019

Gebruikers van Spotify konden dit jaar geen genoeg krijgen van Post Malone. De Amerikaanse rapper en zanger was in 2019 wereldwijd de meest beluisterde artiest op het populaire Zweedse streamingplatform. In totaal werden zijn liedjes meer dan 6,5 miljard keer aangeklikt. Dat meldt Spotify dinsdag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Post Malone mag dan de overallwinnaar zijn, zowel in het lijstje van meest gestreamde track als meest gestreamde album staat hij niet bovenaan. Het nummer Sunflower staat op de derde plaats achter Billie Eilish’ Bad Guy en Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello. De laatste was met meer dan een miljard streams ruimschoots het best beluisterde liedje van 2019.

Billie Eilish had met When We All Fall Asleep, Where Do We Go? het meest gestreamde album in handen. Wereldwijd werden de liedjes van de pas 17-jarige zangeres zes miljard keer beluisterd. Na Eilish volgt Hollywood’s Bleeding van Post Malone.

Decennium

Spotify zag in het afgelopen jaar ook de animo voor podcasts een enorme vlucht nemen. Het aantal luisteraars is met de helft gegroeid sinds de start van het jaar.

De streamingdienst keek ook naar de cijfers over het afgelopen decennium. Drake was met 28 miljard luisterbeurten de meest gestreamde artiest in tien jaar tijd, gevolgd door Ed Sheeran, Post Malone, Ariana Grande en Eminem. Shape Of You van Ed Sheeran uit 2017 werd 2,3 miljard keer beluisterd en is daarmee het meest gestreamde liedje van het decennium.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD