Paul de Leeuw (ruziet met TV-columniste): JE MAG EINDELIJK WEER JE ZELF ZIJN

Van je collega’s moet je het hebben. AD-columnist Paul de Leeuw heeft op twitter uitgehaald naar een andere AD-columnist, een zekere Angela de Jong. De 55-jarige presentator is het zat dat de journaliste zich keer op keer negatief uitlaat over zijn latenightprogramma Lekker laat!

”De hapklare brokken tv-mevrouw geeft advies. Beetje m’n vroegere biologie-lerares. Was streng, at alleen rijstwafels en had opgezwollen enkels”, twittert Paul naar aanleiding van de recensie van De Jong in de zaterdagkrant.

Je mag eindelijk weer jezelf zijn op TV

De Leeuw is met zijn nieuwe programma-format op zijn allerbest. En hij is zichzelf! Wat wil je nog meer. Improviserend maakt hij vernieuwende tv dat heel veel weg heeft wat de vloggers online doen. Zo fietste De Leeuw vrijdagavond dwars door het centrum van Amsterdam, van de studio van Eva Jinek naar de Studio Plantage bij Artis. Tijdens het ritje heeft De Leeuw verrassende ontmoetingen met mensen.

Paul is de eerste volger op TV

Niets is gescript of voorgekookt. In de Hilversumse prefab-fabriek gaat namelijk helemaal niets meer spontaan. Presentatoren lezen voor van de autocue, gasten van talkshows worden ‘geprept’, zoals ze dat dan noemen, en ook bij de voorbereiding van documentaires wordt helemaal niets meer aan het toeval overgelaten.

Eerbetoon Guus Verstraete

Lekker Laat van Paul de Leeuw, waarvan gisteren de laatste uitzending was, is regelrecht protest tegen de bureaucraten van Hilversum. En daar heeft de AD-columniste kennelijk moeite mee. Waarschijnlijk omdat ze ook gewend is geraakt aan het ‘pakjes-koken’ dan dat er verse ingredienten worden gebruikt voor de bereiding van een tv-maaltijd.

TV-recensenten hebben nooit een minuut tv gemaakt: beste stuurlui

”Ga ik het vandaag weer over Paul de Leeuw en zijn Lekker Laat! hebben? Ja mensen, dat moet. Niet omdat ik er genoegen in schep om hem de grond in te boren”, zo verdedigt Angela haar column.

De Leeuw ontTrekt zich aan Hilversumse pre-fab fabriek

De Jong wijst haar AD-collega-columnist erop dat Jinek en Pauw op hetzelfde tijdstip veel meer kijkers trekken. ”Ho, stop. Het is niet mijn bedoeling om mijn kritiek van een paar weken geleden nog eens dunnetjes over te doen. Ik wil Paul aan het eind van de serie juist een compliment maken.”

NPO wil door met format

De Leeuw heeft Lekker Laat vier weken lang gemaakt. Tijdens de laatste uitzending eerde hij nog zijn overleden regisseur Guus Verstraete, die met foto in beeld kwam. De NPO praat later verder met De Leeuw over voortzetting van het format. Een van de creatievelingen achter de schermen is Dieuwke Wynia, die is eerder dit seizoen is vertrokken als hoofdredacteur bij DWDD.

Voormalig hoofdredacteur DWDD betrokken

 

BuzzE