Prentenboek Youp van ’t Hek in februari in de winkel

Door: DitjesDatjes
28-10-2021

Het prentenboek Een zee van tijd van Youp van ’t Hek en Marije Tolman komt in februari uit. Dat heeft uitgeverij Thomas Rap donderdag gemeld. De cabaretier had eerder al aangekondigd aan het “handboek voor de pensionado” te werken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het “kinderboek voor volwassenen” vertelt over een man die met pensioen gaat. “Het wordt een kinderboek voor volwassenen over de treurige man die met pensioen gaat”, vertelde Van ‘t Hek eerder in een interview. “Het wordt een onbedaarlijk somber makend boek, maar wel erg om te lachen. Van het elektrische fietsen tot het golfen en kitesurfen, het komt allemaal aan bod. En ook het museumbezoek, want je hebt allemaal van die mompelende zestigers die met hun vrouw, waarvan je denkt dat het hun broer is, door musea schuifelen”

De cabaretier kondigde onlangs aan dat hij na dertig shows nog één laatste voorstelling gaat maken, De Laatste Ronde!. Hiermee gaat Van ‘t Hek de komende twee seizoenen reizen langs alle theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar gespeeld heeft. Veel voorstellingen van dit seizoen zijn inmiddels uitverkocht. De laatste keer dat hij De Laatste Ronde! speelt zal eind februari 2024 zijn, als Van ‘t Hek 70 wordt.

De komiek is overigens niet van plan ook te stoppen met zijn vaste columns in NRC.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD