Presentatoren OP1 en Jinek op de weegschaal

OP1
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Een eeneiïge tweeling. Dat is OP1 en Jinek. Twee dezelfde tv-formats, twee tafels, twee redacties vissend in dezelfde vijver met gasten. Als ze niets anders kunnen bedenken dan op hetzelfde tijdstip elkaar te klonen dan heet dat in gewoon Nederland armetierig.

We zijn een week verder en wat kunnen we concluderen?

Dat tot dusver de frisheid van de duo’s het wint van het routinematige Jinek.

Toch zal de leiding van RTL meer dan tevreden zijn met het plezierige gegeven dat vooralsnog de kijkcijfers ten opzichte van Jineks’ voorgangers zijn verdubbeld.

De duo’s waren niet allemaal even succesvol. Maar toch, ga er maar aan staan. Om te beginnen deden de vrouwen het erg goed. Carry ten Napel is ronduit een ontdekking. Welmoed Sijtsma is voor televisie geboren, Willemijn Veenhoven is vakkundig en vooral politiek correct, Sophie Hilbrand is misschien wel de beste van de tien.

Bij de heren stak Charles Groenhuizen er met kop en schouders bovenuit. Waar de ‘beginners’ even niet weten dat Jens Stoltenberg secretaris-generaal van de Navo is en niet van de Europese Unie winnen journalist Groenhuizen en in zijn kielzog Tijs van den Brink van de EO en Hugo Logtenberg het op punten.

Erik Dijkstra en Sander Schimmelpenninck zijn verdwaald bij OP1. Vooral de laatste zit op de verkeerde plek aan tafel. Hetzelfde geldt vooralsnog voor Giovanca Ostiana. Maar natuurlijk krijgen ze nog een faire kans.

De keuze van de gasten is bepalend, waarbij je je afvraagt of het ook niet verfrissend is om de categorie Angela de Jong en Peter R. de Vries niet een keertje over te slaan. Gezagdragers krijgen bovendien bij de weinig kritische Jinek wel erg veel tijd en ruimte om hun ‘puntjes’ te maken

Dit land is te klein voor kloon-tv.

 

Tags

ANGELA DE JONGERIK DIJKSTRAEVA JINEKOP1PETER R. DE VRIESRTLSANDER SCHIMMELPENNINCKWILLEMIJN VEENHOVEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck