Presentatoren over Songfestival: Fouten onontkoombaar

Door: Lies Jansen
12-05-2021

De voorbereidingen zijn in volle gang! Aan Nederland de eer om volgende week het Eurovisiesongfestival 2021 te organiseren. De presentatoren deden een boekje open in Veronica Magazine. ,,Op je bek gaan, letterlijk of figuurlijk, is het risico van het vak”, aldus Chantal Janzen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Foutloos presenteren onmogelijk

De presentatoren vrezen niet zo voor het mogelijk uitvallen van de autocue. ,,Kijk, het is lullig als de autocue uitvalt, maar je hebt altijd je kaartjes nog. Maar als je na weken repeteren nog niet zonder dat ding kunt, waar ben je dan al die tijd geweest?”, aldus de presentatoren. Volgens Jan kan hij de tekst inmiddels wel dromen. Risicoloos is het presenteren niet. Chantal legt uit dat fouten maken hoort bij risico van het vak. Volgens Jan is foutloos presenteren zelfs onmogelijk. ,,Het is een utopie om te denken dat je tijdens tien uur livetelevisie geen fout maakt”, legt de Volendammer uit.

Geheim van een succesvol optreden

De presentatoren leggen ook uit wat ‘the key’ is van een succesvol optreden. ,,Eigenlijk zijn er twee soorten ultieme liedjes”, aldus Chantal. De presentatrice vervolgt: ,,Hysterisch met toeters, bellen en Beyoncé-achtige jurken, of eentje gezongen door een jongen achter zijn piano. Alles wat daartussen zit en gewoon een beetje gezellig is, daar kan ik niet zoveel mee.”

‘Grote borsten’

Daarnaast kunnen grote borsten en windcabines volgens Jan en Chantal niet missen. ,,Grote borsten zijn altijd goed”, aldus Chantal over een goede act op het Songfestival. 

Meer DenD