Presenteert Tom Egbers na onthullingen Studio Sport nog dit weekend?

Beerput NOS Sport.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Studio Sport-presentator Tom Egbers is een van de hoofdpersonen in onthullingen over misstanden achter de schermen op de sportredactie van de publieke omroep. In De Volkskrant verschijnt vandaag een verhaal hoe deze Tom Egbers als een schooljongen avances maakte richting een 22-jarige stagiaire, die sms’jes en email ontving onder en na werktijd van Egbers.

Daarna werd het zelfs zoenen en werd ze lastiggevallen en gepest door de man die wekelijks op zondagavond de samenwattingen bij Studio Sport presenteert.

De Volkskrant publiceert een verhaal over de misstanden bij de sportredactie van de NOS. Niet alleen Egbers wordt met naam en toenaam genoemd over misstanden, waarvoor de leiding vooral de ogen sloot.

Ideale schoonzoon

Presentator Tom Egbers, vaak ook als de ideale schoonzoon gezien, is getrouwd met Janke Dekker. De voormalige musicalster manifesteert zich als woordvoerder van MORES, het meldpunt voor ongewenst gedrag in de culturele en creatieve sector.

De affaire van Egbers dateert overigens van bijna 20 jaar geleden. Toen Aïcha Marghadi, een presentatrice die een paar jaar bij NOS Sport werkte, komt prominent voor in de verslaggeving van de krant. Ze werd nogal kil ontvangen op de redactievloer van de NOS. ,,Eigenlijk was Aïcha kansloos vanaf het moment dat ze voor het eerst de redactievloer opliep”, zegt een voormalige collega in De Volkskrant. ,,Ze was én vrouw én iemand van kleur én iemand van buiten.”

Aïcha Marghadi wilde aanvankelijk Tom Egbers als mentor. dat werd haar ontraden door de hoodsredacteur Maarten Nooter. Later meldde ze zich bij de prominente sportcommentator Jack van Gelder met hetzelfde verzoek. In een telefoongesprek maakte Van Gelder volgens eigen zeggen een grap door door de telefoon te zeggen dat ze dan bij hem in bad moest komen zitten. Inmiddels hebben Marghadi, die werd gepest op de redactie, en Van Gelder dit uitgepraat.

Grensoverschrijdend gedrag

De NOS laat de misstanden bij de sportredactie verder onderzoeken. De hoofdredactie heeft al aangegeven dat ze op termijn vertrekt. Niet alle informatie is trouwens boven water. Want vrijdag onthulde ex-wielrenster Marijn de Vries in haar column in de NRC dat zowel hoofdredactie als directie van de NOS niets deden nadat ze grensoverschrijdend gedrag van een collega had gemeld.

Normaliter presenteert Tom Egbers zondagavond weer Studio Sport. Bij Vandaag Inside werd er al volop gespeculeerd of hij inderdaad dat nog gaat doen. Volgens Chris Woerts, marketingdeskundige in de sport, zal Egbers niet meer te zien zijn op de tv-buis.

Tags

CHRIS WOERTSSTUDIO SPORTTOM EGBERSVANDAAG INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck