President Servië staat achter Novak Djokovic

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De president van Servië heeft aangegeven binnen de normen van het internationaal recht te vechten voor Djokovic. Hij zei: ,,Als je niet van iemand kunt winnen, ga je dit soort dingen doen.”

Novak Djokovic baadt het komende weekend niet luxe of weelde, maar in een quarantainehotel in de Australische deelstaat Victoria. Daar mag de levende tennislegende zeker tot maandag wachten. Dan doet een rechter een uitspraak of hij deel mag nemen aan de Australian Open op 17 januari. Als dat niet mag, gaat hij op de eerste vlucht richting Belgrado.

Controversieel

Zijn deelname aan het tennistoernooi, waar Djokovic tot de favorieten behoort, lijkt nu al zeer controversieel. Djokovic is iemand die zeer kritisch naar de coronavaccins kijkt, terwijl Australië zeer strenge regels op het gebied van corona heeft. Zonder toestemming van de autoriteiten kom je het land niet in. Djokovic was onder de indruk dat hij een geldig werkvisum had én een medische uitzondering. De organisatie van de Australian Open had hem immers toestemming verleend. Toen bekend werd dat Djokovic naar Australië kwam, waren veel mensen het daar niet mee eens.

Visum afgenomen

De overheid stond aan de kant van de bevolking. Djokovic kon bij binnenkomst in Australië geen goede bewijzen overleggen voor zijn medische uitzondering. De documenten die beschikbaar waren, waren voor de organisatie van de Australian Open genoeg. Voor de overheid niet. Daarom werd zijn visum afgenomen. Djokovic liet het daar niet bij zitten en ging in beroep. Daardoor kwam hij in een quarantainehotel te zitten. Naar verluid is er een verzoek gedaan om Djokovic te laten verblijven in het huis dat voor hem is gehuurd, maar dat verzoek zou zijn afgewezen.

Politieke achtervolging

Servische president Aleksandar Vucic is niet blij met hoe Djokovic behandeld en meldt: ,,Ik ben bang dat deze meedogenloze politieke achtervolging doorgaat totdat er iets bewezen kan worden. Want als je niet van iemand kunt winnen, ga je dit soort dingen doen.” De Service president gaf aan binnen de mogelijkheden die het internationaal recht biedt te vechten voor Djokovic.

Tags

AUSTRALIAN OPENNOVAK DJOKOVICVICTORIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck