Prijs Harry en Meghan doorgestoken kaart?

Prijs Harry en Meghan doorgestoken kaart?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is grote verbazing ontstaan over de mensenrechtenprijs waar Harry en Meghan voor genomineerd zijn. ,,Wat hebben zij ooit gedaan om deze prijs te verdienen?”, luidt de kritiek. Héél toevallig wordt de prijs uitgereikt door iemand die al eerder is ingehuurd door Harry en Meghan… Is het doorgestoken kaart?

Harry en Meghan maken kans op de Ripple of Hope Award 2022, uitgereikt door Robert F. Kennedy Human Rights Organization, voor het werk van hun eigen non-profit Archewell Foundation op het gebied van geestelijke gezondheid en rechtvaardigheid.

‘Absurd’

Dat Harry en Meghan genomineerd zijn zorgt voor de nodige ophef. Velen zijn verbaasd om het feit dat de keuze is gevallen op Harry en Meghan. Zo noemt Kennedy-historicus professor David Nasaw, die het boek The Patriarch schreef over de vader van president Kennedy, het een ‘absurde keuze’.

,,Het is belachelijk en absurd”, zegt hij in gesprek met The Mail on Sunday. ,,Als je kijkt naar de mensen die in het verleden de Robert Kennedy-prijs hebben gekregen – Bill en Hillary Clinton, Nancy Pelosi, bisschop Desmond Tutu – dan moet je je afvragen wat Harry en Meghan hier doen.”

‘Niet verdiend’

Nasaw begrijpt niet hoe Harry en Meghan deze prijs zouden verdienen. ,,Wat hebben ze in godsnaam gedaan om dit te verdienen? Welk percentage van de rijkdom van Harry en Meghan gaat naar goede doelen?”, zegt hij woedend.

Doorgestoken kaart?

De prijs wordt uitgereikt door RFK Human Rights, opgericht ter ere van Robert F. Kennedy en gerund door zijn dochter Kerry. Kerry werkt nauw samen met een vrouw genaamd Liz Garbus. En dát is een bekende voor Harry en Meghan. Zij zou namelijk al eerder ingehuurd zijn door het paar om hun nieuwe Netflix-serie te produceren en te regisseren. Toeval of doorgestoken kaart?

Tags

HARRY EN MEGHANMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie