Primeur: Harry Vermeegen en Jan Smit stappen in kipsaté

Door: Jos La Grande
30-06-2022

Ja, hij is er nog! En hoe! Harry Vermeegen, in het verleden onafscheidelijk van zijn ex-maat Henk Spaan, Feyenoord-fan, amateurkok, vlogger en vanaf morgen weer gevierd zanger. Want Harry heeft een heuse zomerhit geschreven samen met Volendammer Jan Smit. Die gelooft trouwens heilig in het hitsucces van ‘1, 2 KIPSATÉ’.

Dat is namelijk de doldwaze titel van nu al de zomerhit van 2022.

Vermeegen, inmiddels 72 jaar oud maar met energie voor 10, bouwde vanuit zijn woonplaats in de buurt van het Spaanse Alicante met zijn echtgenote de laatste jaren een online-kanaal met honderdduizenden Nederlanders volgers. In zijn blogs deelt hij naast zijn dagelijkse capriolen, meningen en recepten. Hij zingt zo af en toe ook met zangers Marc Canto, FrankLive en Linda Caminita, bekend van MRS. Einstein.

Spannend voor Harry

Het is niet de eerste keer dat Vermeegen een meezinger als hit heeft. We kennen ‘Koud hè’ en ‘Dennis Bier’ nog. Maar 1,2 KIPSATÉ is volgens Harry veel en veel beter. Hij trilt bijna van de spanningen of Jan Smit en hij raak schieten met 1, 2 KIPSATÉ. ,,Als je bij een groepsfoto 1, 2 kipsaté roept, verschijnt er meteen een lach bij de mensen”, aldus Vermeegen in zijn vlog.

De tekst is simpel gehouden. Dus daar ligt het niet aan of het wel of geen flop wordt. Je vergeet de kreet ‘1, 2 KIPSATÉ’ namelijk nooit meer. En dan het refrein. ‘Dan zeg je 1, 2 kipsaté doe maar met me mee… La, la, la, la, la.

In het zwembad

Voor een van de coupletten van 1, 2 KIPSATÉ geldt hetzelfde: ‘Ga je op de foto, dan heb ik een idee, niet langer cheese of whisky, maar 1, 2 kipsaté, al woon je dan in Drachten of Zandvoort aan de Zee, ik zeg 1, 2 KIPSATÉ…’

En zo gaat het nog even door. Uiteraard is er ook een doldwaze clip in en rond het zwembad gemaakt. Met Vermeegen in een ouderwetse glansrol en uiteraard ook met Jan Smit. De video doet een beetje denken aan de clip van Mart Hoogkamers’ Bacardi Lemon van vorig jaar. Een vrolijk vakantietafereeltje met vooral veel fans van kipsaté past goed bij deze zomer.

KIJK HIER NAAR DE EERSTE BEELDEN MET HARRY EN JAN…

KIJK HIER NAAR DE MAKING OFF…

Meer DenD