Primeur: Mamma was een klootzak van Roxeanne Hazes (luisteren)

Door: Jos La Grande
16-08-2019

Oordeel zelf: is de nieuwe single van Roxeanne Hazes ‘Mamma was een klootzak’ een meesterwerk of is het een poging om op te vallen door gebruik te maken van een hard scheldwoord?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De titel van het liedje dat vandaag wordt gelanceerd, is in ieder geval prikkelend. De tekst is afkomstig van Roxeanne zelf en van Vieze Fur, bekend als Freddy van de Jeugd van Tegenwoordig.

,,Mama Was Een Klootzak’ gaat over hoe er iemand in je leven kan komen die iets bij je teweegbrengt, waardoor je niet meer het negatieve, destructieve, egoïstische gedrag van daarvoor hebt”, aldus Roxeanne.

Het is een nieuwe poging van Roxeanne Hazes om een geheel eigen lijn te volgen op het muzikale pad. Daar waar haar broer André steeds meer de levensliedjes zingt, zoals we die ook van zijn vader kenden, gaat Roxeanne haar eigen – minder gemakkelijke – maar vernieuwende weg met eigentijdse songs maar wel met misschien ook wat minder hitpotentie.

Het gebruik van het scheldwoord ‘klootzak’ in liedjes komt trouwens niet vaak voor. Zanger Nielson bracht een liedje uit getiteld Klootzak en ook Bløf gebruikte het in het nummer ‘Wat zou je doen? (Ze zeggen dat ik een klootzak ben…). Overigens luidt de titel mamma WAS een klootzak. Kennelijk zijn de omstandigheden inmiddels anders.

Meer DenD