Primeur: Ondanks alle glitter kiest John de Mol voor echte liefde

John de Mol getrouwd met Els Berk|John de Mol trouwt met Els Verberk.|John de Mol in geheim getrouwd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

DenD onthulde op deze zondagochtend het best bewaarde geheim van Hilversum: John de Mol is na ruim dertig jaar eindelijk getrouwd met zijn Els. De bruid, zichzelf altijd wegcijferend, was in de Lichtstad Parijs opeens wel het grote middelpunt.

Wie trouwt er met zijn partner op wie hij al drie decennia superverliefd is? Dat is John de Mol! 66 jaar is de mediatycoon inmiddels, goed voor 2 miljard Amerikaanse dollars en misschien nog een beetje meer. Al dat geld interesseert zijn bescheiden partner Els Verberk helemaal niet. Zij ging als voormalige danseres in een van de showballetten voor John: het bleek echte liefde!

Onafscheidelijk

Het was de begintijd voordat alle grote successen nog moesten komen dat John ZIJN Els ontdekte. Els had een opleiding gedaan bij de Balletacademie en ze maakte als danseres onderdeel uit van de balletten bij de shows van Linda de Mol en Marc Klein Essink.

Sindsdien zijn John en Els onafscheidelijk. Ze maakte alle hoogtepunten en alle dieptepunten van dichtbij mee. Bescheiden, liefdevol, de vrouw achter de man, het cement van de familie, zoals zijn Linda de Mol het ooit beschreef.

Het stel is getrouwd in Parijs. Kan het nog romantischer? Nee, natuurlijk niet. Al het klatergoud, kijkcijfers, internationale successen, financiële kwesties: het kan John allemaal gestolen worden. Er is maar een stabiele factor in zijn leven en dat is Els.

De afgelopen maanden werd in het diepste geheim het huwelijk van het jaar voorbereid. Het mocht niet uitlekken, er mogen geen fotografen voor de deur staan: John de Mol wilde maar één ding: hij wilde dat dit huwelijk geen publieke gebeurtenis zou worden. Geen glitter en geen glamour. Pure liefde, daar zou het deze dag om moeten draaien in Parijs.

Stad van de liefde

Natuurlijk Parijs, de stad van de liefde. Wie kan dat nog ontkennen? Maar ook de stad van de dans. Het ballet van de Follies Bergère bijvoorbeeld, de cafés chantant, de cancan: dansen is een tweede natuur van de Parijzenaars. Het is ook de tweede natuur van Els Verberk. Eens een danseres, altijd een danseres!

Daar in Parijs vond het huwelijk plaats van de Talpa-eigenaar, die onlangs nog vriend en vijand verbaasde met zijn SBS-RTL deal. De Mol behoudt nog een minderheidsbelang in de tv-combinatie maar hij wil vooral terug naar zijn passie: programma’s bedenken en programma’s maken. Het zijn keuzes die je maakt als je wat ouder wordt.

Hilversum

Daarom is het niet vreemd dat je dan ook gaat nadenken over wat voor jou belangrijk is in je leven. Waarschijnlijk is er niemand in Hilversum die zo keihard heeft gewerkt in zijn leven als John de Mol. Van niets naar iets. De miljarden van Endemol, zijn deal met ITV, zijn poging om De Telegraaf over te nemen, ga zo maar door: het haalt het niet bij wat echt belangrijk is in je leven. Dat is je familie. Je kinderen, je vrouw, je naasten, je vrienden.

Zou dat de motivatie zijn geweest om in het diepste geheim na een relatie van 30 jaar een huwelijk te organiseren in Parijs? Niemand mocht er van weten. Zo veel is zeker. Het werd met grote secuurheid georganiseerd, zoals ook de organisatie van The Voice wordt aangepakt. Zwijgen is in dit soort gevallen goud.

Het Ja-woord werd in Parijs gegeven. Een heel klein gezelschap was bevoorrecht om er bij te zijn. DenD kreeg er echter lucht van en publiceerde zondagochtend 29 augustus 2021 het gerucht. Onbevestigd, dat wel. Maar het gerucht dat De Mol zijn eigen huwelijk zeer streng had geregisseerd, terwijl notabene SBS-Shownieuws onderdeel is van zijn entourage, werd steeds duidelijker.

Spin in het web

Hoe houd je zoiets als een huwelijk geheim in Hilversum als je zelf een spin in dat mediaweb bent? De hoofdredacteuren van alle familiebladen, zoals Privé, Weekend en Story, zitten notabene als deskundigen aan de desk van Shownieuws!

Maar het is dus gelukt, behalve dat het onafhankelijke Ditjes & Datjes (dend.nl) op deze zondagochtend het huwelijk van het jaar onthulde als zijnde een ‘stevig gerucht’.

LEES OOK: ‘Gerucht: ‘John de Mol in het diepste geheim getrouwd’

Wie waren er eigenlijk bij dit blije moment? Natuurlijk de zus van John, Linda de Mol, en uiteraard zijn zoon Johnny die binnenkort met een eigen talkshow start bij SBS.

En er waren optredens van Anita Meijer bijvoorbeeld. Een opmerkelijke keuze want de grote successen van de Rotterdamse zangeres liggen alweer een paar jaar achter ons. ‘Why tell me why’, zal de zangeres er zeker hebben gezongen.

Internationaal

Maar ook Jeroen van der Boom, de alleskunner achter de piano, mocht erbij zijn. Deze virtuoos kan ongeveer alles spelen en zingen. Bovendien is hij inmiddels een van de waardevolle SBS-sterren, terwijl hij begon als artiest bij de diner-chantants in de Aalsmeer-studio’s.

John en inmiddels Els de Mol-Verberk hebben ervoor gekozen ook zo min mogelijk Nederlandse gasten uit te nodigen. Dit alles om uitlekken in eigen land te voorkomen. Het gezelschap in Parijs was dus nogal internationaal samengesteld. De Mol heeft behalve in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, maar ook in China warme contacten.

Het nieuws over het huwelijk van De Mol lag afgelopen dag met de publicatie van DenD.nl op straat. Dit alles was ingecalculeerd door de familie. Wat er achteraf zou worden gepubliceerd zou geen invloed meer hebben op de feestelijkheden, die zoals eerder gezegd nauwgezet waren voorbereid en intiem moesten blijven. Dat is in ieder geval wel gelukt!

John de Mol trouwt met Els Verberk.
John de Mol en partner Els Verberk: getrouwd in Parijs.

Tags

GETROUWDJOHN DE MOLPARIJSRTLSBS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck