‘Prins Albert onttroont Charlène’

Albert onttroont Charléne
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dat prinses Charlène de afgelopen twee jaar vaak afwezig was kan haar duur komen te staan. Het zou prins Albert aan het denken hebben gezet om een ingrijpende wijziging aan te brengen in de plannen over de troonopvolging.

Prins Albert vierde eerder deze week zijn 65e verjaardag en foto’s die gepubliceerd werden riepen behoorlijk wat vragen op. Samen met zijn twee kinderen Gabriella en Jacques stond hij op het balkon van het Prinselijk paleis, maar Charlène was nergens te bekennen.

Ingrijpende wijziging

Nu melden Franse en Duitse media dat Albert een tijd geleden een ingrijpende wijziging zou hebben aangebracht in de plannen over zijn opvolger. Albert vreest dat hij zal sterven voordat zijn zoon en opvolger Jacques de leeftijd van achttien jaar heeft bereikt. Wanneer dat gebeurt, zal Charlène degene zijn die Albert opvolgt.

Volgens het Franse tijdschrift Closer heeft Albert afgelopen zomer gewijzigd dat niet alleen Charlène, maar de regentenraad zijn taken opvolgt. ,,Als de erfprins minderjarig is op het moment van overlijden of troonsafstand van de regerende prins wordt het regentschap uitgeoefend door de regentenraad”, meldt Closer.

Lange afwezigheid

De regentenraad zou momenteel bestaan ​​uit de echtgenote, Charlène, maar ook uit de staatssecretaris, de voorzitter van de Kroonraad, de voorzitter van de Raad van State en vier anderen die benoemd zijn bij soeverein besluit. Dat betekent dat Albert wil dat zijn echtgenote zo min mogelijk bevoegdheden heeft. Albert zou deze beslissing hebben genomen vanwege de lange afwezigheid van Charlène.

Tags

PRINS ALBERTPRINSES CHARLÈNE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck