Prins Albert verraden door maîtresse? Smeekt om vergiffenis

Albert II verraden door maîtresse
Door: Charlotte Wijnen
02-09-2021

Nicole Coste, de ex van prins Albert, smeekt om vergiffenis. Achttien jaar geleden beviel ze van zoon Alexandre, waar prins Albert de vader van is. Maar uit angst dat de prins zich terug zou trekken, stapte Nicole naar de pers om hem te verraden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Juridische stappen

Prins Albert kreeg samen met Charlène een tweeling: prinses Gabriella en prins Jacques. Maar Albert heeft ook twee buitenechtelijke kinderen, waaronder Alexandre.

Alexandre is geboren uit Alberts jarenlange relatie met stewardess Nicole Coste. Vader en zoon hebben nu een goede band, maar dit is niet altijd zo geweest. Toen Alexandre drie maanden oud was, zei Albert dat hij het kind erkende als zijn zoon.

Maar uit angst dat hij zich terug zou trekken, stapte Nicole naar de pers. In het Franse blad Paris Match onthulde ze het bestaan van Alexandre. ,,In tegenstelling tot de gegeven instructies, weigerde de notaris om de ondertekende akte onder zegel te overhandigen waaruit blijkt dat zijn vader hem op de leeftijd van drie maanden in mijn bijzijn had erkend”, zei Nicole in het blad. ,,Ik heb een mogelijkheid tot juridische stappen als Albert van gedachten verandert.”

‘Ik smeek hem om vergiffenis’

Achteraf heeft ze spijt dat ze de vader van haar kind in een slecht daglicht probeerde te zetten. In plaats van steun, kreeg ze kritiek omdat Monaco een rouwperiode doorging vanwege het overlijden van prins Rainier. Ze zegt daar niet bewust van te zijn geweest en op geen enkele manier respectloos tegenover Albert wilde zijn. ,,Ik smeek hem om vergiffenis voor het feit dat ik hem niet voor dat artikel heb gewaarschuwd”, aldus Nicole in het France Voici.

Meer DenD