Prins Andrew aangeklaagd door Epstein-slachtoffer

Prins Andrew aangeklaagd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Andrew is aangeklaagd door Epstein-slachtoffer Virginia Roberts Giuffre. Ze zegt niet alleen seksueel misbruikt te zijn door Jeffrey Epstein, maar ook door de Britse prins.

Al eerder beschuldigd

Het slachtoffer spande de zaak gisteren aan bij een rechtbank in New York, bijna twee jaar nadat Epstein in de gevangenis stierf. Dat meldt ABC News. Het slachtoffer heeft Andrew eerder beschuldigd, maar het kwam nooit tot een officiële aanklacht.

Ten tijde van het misbruik zou Andrew hebben geweten dat Virigina minderjarig was. Toch misbruikte hij haar meerdere keren. ,,Twintig jaar geleden stelden prins Andrews rijkdom, macht, positie en connecties hem in staat een bang, kwetsbaar kind te misbruiken zonder dat er iemand was om haar te beschermen. Het is hoog tijd dat hij ter verantwoording wordt geroepen”, staat volgens Amerikaanse media in de rechtbankstukken.

Epsteins huis

Zo vond het misbruik een keer plaats in Londen, in het huis van Epsteins vertrouweling en vermeend handlanger Ghislaine Maxwell. Een andere keer zou hebben plaatsgevonden in Epsteins huis in New York. En een derde geval was op Epsteins beruchte privé-eiland bij de Maagdeneilanden. Ook hier zou prins Andrew haar misbruikt hebben.

Nu besluit het slachtoffer het toch voor de rechter te brengen, omdat over enkele dagen een wet in New York vervalt die het slachtoffers van kindermisbruik mogelijk maakt een civiele zaak aan te spannen na de verjaringstermijn. ,,Als ze het nu niet doet, zou ze hem toestaan te ontsnappen aan elke verantwoordelijkheid voor zijn daden”, zegt haar advocaat tegen ABC News.

Prins Andrew ontkent

Virginia houdt prins Andrew verantwoordelijk voor wat hij haar heeft aangedaan. ,,De machtigen en de rijken zijn niet vrijgesteld van verantwoordelijkheid voor hun daden. Ik hoop dat andere slachtoffers zullen inzien dat het mogelijk is om niet in stilte en angst te leven”, zei het slachtoffer via haar advocaten in een verklaring aan ABC News.

Prins Andrew ontkende de beschuldigingen al eerder. ,,Ik heb consequent en vaak gezegd dat we nooit enige vorm van seksueel contact hebben gehad”, zei de prins in een interview met de BBC. Een woordvoerder van de prins wil geen commentaar geven op de rechtszaak.

Tags

AANKLACHTEPSTEINJEFFREY EPSTEINPRINS ANDREW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck