Prins Andrew bedenkt list om rechter te ontlopen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Lukt het prins Andrew om de rechter in de VS te ontlopen? De Britse royal heeft een nieuwe reden gevonden om de zaak te laten seponeren.

De arrestatie van seksmonster Jeffrey Epstein heeft veel losgemaakt. Zelf heeft Epstein in de cel een einde aan zijn leven gemaakt. Maar daarmee is de kous niet af. Veel prominenten worden met Epstein in verband gebracht. Zo reisde onder anderen voormalig president Bill Clinton en Donald Trump met Epsteins privéjet – de Lolita Express – naar diens buitenverblijf Little St. James.

Zestien jaar
Al in het toestel zouden minderjarigen zijn misbruikt in een afgesloten kamer, achter in het vliegtuig. Ook de Britse prins Andrew was close met Epstein. Later werd gezegd dat Epstein bewust minderjarig meisjes naar de prins stuurde zodat hij Andrew zou chanteren. Prins Andrew wordt verdacht van seksueel misbruik van Virginia Giuffre (38). Zij was destijds zestien en zeventien jaar oud.

Medeplichtig
Het misbruik zou hebben plaatsgehad in de woning van Epstein in Manhatten, op diens eiland en in het Londense optrekje van Ghislaine Maxwell (zij is aangeklaagd voor medeplichtigheid en kan elk moment horen op ze schuldig is bevonden).

Ongeloofwaardig
De prins heeft tot heden altijd ontkend dat hij zich aan minderjarigen heeft vergrepen. Dat deed hij in een interview met de BBC. Zijn optreden was echter zo ongeloofwaardig dat hij uiteindelijk al zijn publieke functies moest neerleggen. Nu probeert hij te voorkomen dat hij net als Ghislaine Maxwell in de beklaagdenbank terecht komt.

Schikking
Al eerder probeerde Andrew tevergeefs de rechtszaak te voorkomen. Dat deed hij op grond van een geheime overeenkomst die slachtoffer Virginia Giuffre in een eerdere zaak met Epstein had gesloten. Giuffre had jaren voordat ze Andrew aanklaagde ook Epstein al voor de rechter gedaagd. Dat leidde in 2009 tot een vertrouwelijke schikking. Nu wijst Andrew erop dat Giuffre niet in de Verenigde Staten, maar in Australië woont.

Aanhouden
Volgens de wet moet één van de partijen in de rechtszaak Amerikaans staatsburger zijn. Andrews advocaten stellen dat Giuffre sinds 2019 niet meer in de VS heeft gewoond en mogelijk zelfs al sinds 2015 niet meer. Andrews juridische team wil dat de zaak wordt aangehouden totdat hierover duidelijkheid is. De rechtszaak staat gepland voor het najaar van 2022.

Tags

JEFFREY EPSTEINMISBRUIKZAAKPRINS ANDREWVERENIGDE STATENVIRGINIA GUIFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck