Prins Andrew ontkent seksueel misbruik Giuffre

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De in opspraak geraakte Britse prins Andrew heeft formeel ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van de destijds minderjarige Amerikaans-Australische Virginia Giuffre. Over een deel van de punten in de aanklacht zegt Andrew echter over onvoldoende informatie te beschikken om ze te bekennen of te ontkennen.

De officiële reactie op de claims van Giuffre is bij een rechtbank in New York afgeleverd. Giuffre (38) beweert op minderjarige leeftijd meerdere keren seks te hebben gehad met Andrew. De zoon van koningin Elizabeth ontkende dat eerder al, onder meer in een veelbesproken interview met de Britse omroep BBC in 2019.

De advocaten van Andrew stelden onlangs dat Giuffre mogelijk last heeft van “verkeerde herinneringen”. Giuffre beweert dat Andrew een van de mannen was waaraan ze werd “uitgeleend” door de veroordeelde zedendelinquent en steenrijke zakenman Jeffrey Epstein, die later zelfmoord pleegde.

De zaak, die mogelijk al in het najaar begint, heeft al grote gevolgen gehad voor de prins. Eerder deze maand werd bekend dat hij zowel zijn militaire titels als eretitels moet inleveren.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck