Prins Andrew ontvangt miljoenenclaim

Door: Tanja Brouwer
08-05-2020

Prins Andrew ligt al flink onder vuur door zijn vermeende betrokkenheid bij het seksueel misbruiken van meerdere minderjarige meisjes. Nu is er nog iets anders waar hij zich grote zorgen om moet maken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rekening vier maanden niet betaald

Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson hebben namelijk een miljoenenclaim aan hun broek hangen van 6.7 miljoen pond. Ze zouden een rekening van vijf miljoen pond voor een ski-chalet in Zwitserland niet hebben betaald, terwijl die vier maanden geleden voldaan had moeten zijn.

In 2014 kochten Andrew en Sarah een gedeelte van een chalet voor 13 miljoen pond als ‘familie-investering’. Een deel van dit bedrag zou afgelopen december betaald moeten worden, maar tot nu toe hebben ze geen geld overgemaakt. Volgens de Franse krant Le Temps zou het koppel eind december zo’n 5 miljoen moeten betalen en met rente zou dat op zijn gelopen tot 6.7 miljoen pond. De originele eigenaar van het chalet zou geen geduld meer hebben en is een rechtszaak gestart. ,,Ze willen nu echt hun geld”, zou een insider hebben gezegd over de eigenaar.

Zes personeelsleden

Het chalet, dat de naam ‘Chalet Helora’ heeft gekregen, heeft zeven slaapkamers en er zijn zes personeelsleden in dienst. Wie het huisje wil huren moet wel een flinke portemonnee hebben, want het kost zo’n 22.000 pond per week. Daar krijgt men wel heel wat voor, want er is een indoor zwembad, een sauna , een zonneterras, een bootkamer en een bar. In de omgeving van het chalet verblijven regelmatig sterren zoals James Blunt en Sir Richard Branson.

TAGS

Meer DenD