Prins Andrew wil bevoegdheid in misbruikzaak aanvechten

Door: DitjesDatjes
13-09-2021

De Britse prins Andrew is van plan de bevoegdheid van een Amerikaanse rechtbank aan te vechten in de zaak van een vrouw die zegt op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de inmiddels 61-jarige prins. Dat meldt het Britse persbureau Reuters op basis van documenten die maandag bij een rechtbank in Manhattan door een advocaat van Andrew zijn ingediend. Het is niet bekend op welke gronden de prins de jurisdictie van de rechtbank wil aanvechten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In New York wordt deze maandag de eerste hoorzitting verwacht van de rechtszaak die is aangespannen tegen de Britse prins. Lokale media schreven eerder dat de eerste zitting telefonisch zal plaatsvinden. De rechter in Manhattan wil onder meer bijgepraat worden over de pogingen om Andrew te dagvaarden. Die verliepen moeizaam, kon vorige week worden opgemaakt uit Britse media. De prins had zich naar verluidt verschanst op het koninklijke landgoed Balmoral.

Giuffre zegt dat de prins zich tientallen jaren geleden herhaaldelijk aan haar heeft vergrepen. Andrew zou toen te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein. Die werd in 2019 dood aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen. Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat hij zichzelf van het leven had beroofd. Prins Andrew heeft de beschuldigingen van misbruik tegengesproken.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD