Prins Andrew wil misbruik-zaak heropenen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

De zaak van Prins Andrew rondom de beschuldigingen van seksueel misbruik zou hij willen heropenen. Dat meldt de The Sun. Vorig jaar trof de zoon van koningin Elizabeth een schikking samen met Virginia Giuffre, de vrouw die hem beschuldigt van seksueel misbruik…

De hertog van York is momenteel in gesprek met zijn Amerikaanse advocaten Andrew Brettler en Blair Berk, laat de Britse krant weten. Andrew’s doel met het heropenen van de zaak zou zijn een excuses te krijgen vanuit Giuffre. De prins moest zijn koninklijke taken neerleggen hierdoor maar denkt dat een excuses ontvangen de juiste oplossing is.

Ontkend

Giuffre beweert ze seksueel is misbruikt door de broer van koning Charles. Andrew zelf heeft dit altijd ontkend. Vorig jaar werd Ghislaine Maxwell, die veroordeeld zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein hielp bij het misbruiken van meisjes en jonge vrouwen, wel veroordeeld. Zij regelde slachtoffers voor de in 2019 overleden Epstein, een goede vriend van prins Andrew.

Miljoenen

In 2022 probeerde Virginia haar zaak in de Verenigde Staten voor de rechter te krijgen. Doordat Andrew een schikking van miljoenen euro’s had getroffen, ging dat niet door.

Tags

MISBRUIKMISBRUIKZAAKPRINS ANDREWVIRGINIA GIUFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck