Prins Andrew zou niet vermeld staan in schikking Epstein

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Prins Andrew zou niet vermeld staan in de schikking die Epstein met Giuffre heeft gesloten. Als dat waar is, is dat een enorme klap voor de Koninklijke hoogheid.

Een domper wacht voor de Britse prins Andrew. Vandaag wordt de geheime schikking die Virginia Giuffre met Jeffrey Epstein maakte openbaar. Volgens ‘The Telegraph’ staat Andrew in het nog ongepubliceerde document niet vermeld. Guiffre wil het lid van de Britse Koninklijke familie aanklagen voor seksueel misbruik en de prins probeert uit alle macht te voorkomen dat de zaak plaats gaat hebben. Daarom probeerde Andrew gebruik te maken van de geheime schikking, maar dat lijkt nu op niets uit te lopen. De rechter maakt daar later een beslissing over.

Groot geldbedrag

Epstein heeft in een soortgelijke zaak een schikking met Giuffre getroffen. Van hem heeft zij een groot geldbedrag ontvangen. Jeffrey Epstein werd in 2006 voor het eerst beschuldigd van het betalen van zeker veertig minderjarige meisjes voor seks. Hij heeft in 2008 daarvoor een schikking met de aanklagers gesloten. Hij werd toen berecht voor één zaak en kreeg achttien maanden gevangenisstraf, waarvan hij er dertien uitzat in huisarrest. Ook trof hij met vermeende slachtoffers een regeling. In juli 2019 werd Epstein nogmaals aangehouden. Hij mocht zijn zaak toen niet in vrijheid afwachten en werd later dood aangetroffen in zijn cel.

Afnemen titel

Eerder vandaag werd bekend dat de zaak voor Andrew, naast financiële- en imagoschade, ook andere consequenties kan hebben. Zo wordt er gesproken over het afnemen van zijn Koninklijke titel.

Tags

JEFFREY EPSTEINPRINS ANDREWSCHIKKINGSEKSUEEL MISBRUIKVIRGINIA GUIFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck