Prins Andrews positie in gevaar door misbruikzaak

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

In de zaak omtrent het vermeend onzedelijk gedrag tegenover Virginia Guiffre staat voor prins Andrew veel op het spel. Als de zaak niet wordt geseponeerd zou hij volgens anonieme ingewijden zijn titel moeten inleveren…

Achter de schermen zou er door het Britse Koninklijk Huis rekening mee worden gehouden dat prins Andrew de rechtszaak omtrent het vermeend onzedelijk gedrag tegenover Virginia Guiffre verliest. Guiffre was ten tijde van het vermeende gedrag minderjarig. Op dit moment probeert de prins de zaak te laten seponeren, maar als dat niet lukt zou Andrew zijn Koninklijke titel moeten opgeven en de banden met liefdadigheidsorganisaties moeten verbreken. Dat schrijft de Telegraaf op basis van een artikel van The Sunday Times. Het nieuws is geschreven op basis van verklaringen van anonieme ingewijden. Andrew had zijn Koninklijke taken al eerder neergelegd in afwachting van de zaak.

Ceremoniële rol

Ook zijn ceremoniële rol als kolonel van de Grenadier Guards staat ter discussie. The Sunday Times meldt eveneens dat een veteraan de prins oproept om zijn rol bij dit regiment neer te leggen. Dit omdat zijn positie een vlek zou zijn op het blazoen van het regiment. De Grenadier Guards is een infanterieregiment in het Britse leger, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1656.

Zelfmoord

De veroordeling van Ghislaine Maxwell heeft de positie van prins Andrew alleen maar onzekerder gemaakt. Zij is verleden week schuldig bevonden aan het ronselen van jonge meisjes voor Jeffrey Epstein. Epstein werd al eerder verdacht van seksueel misbruik van minderjarigen. Hij moest zijn rechtszaak in de cel afwachten en kwam daar om het leven. Volgens de officiële lezing heeft hij zelfmoord gepleegd, terwijl hij onder ‘suicide watch’ stond. Veel mensen beweren dat hij is omgebracht door invloedrijke mensen om hem de mond te snoeren. Welke straf Maxwell krijgt is vooralsnog onbekend, maar die kan enkele tientallen jaren zijn. De advocaten van de veroordeelde hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Tags

GHISLAINE MAXWELLGRENADIER GUARDSJEFFREY EPSTEINMISBRUIKMISBRUIKZAAKPRINS ANDREWVIRGINIA GUIFFRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck