Prins Bernhard zet kwaad bloed bij artiesten met verzoek gratis optreden bij F1

prins Bernhard|prins Bernhard
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het nieuws dat prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort, artiesten vraagt om gratis op te treden tijdens de Grand Prix valt helemaal verkeerd bij talloze artiesten en muzikanten. Op sociale media regent het boze reacties nadat de band Chef’special bekendmaakte dat Bernhard hen daarover een mailtje had gestuurd.

De Dutch Grand Prix bevestigt dat de mail naar meer artiesten is gestuurd. Davina Michelle besloot ja te zeggen; zij zingt op 5 september onbezoldigd het volkslied.

“Prins Bernard jr belde”, schrijft Dolf Jansen. “Of ik wil optreden in Zandvoort. Iets met auto’s geloof ik. Het kost me 8000 euro maar is erg goed voor m’n exposure.” Zijn collega Peter Pannekoek, die dit jaar de oudejaarsconference verzorgt, houdt het korter: “Het is niet ‘fuck de koning’ maar ‘fuck de prins’… #pandjesbaas.”

Traan

Opiniemaker Sander Schimmelpenninck vat samen dat Nederland “het land is waarin een proletenprins huisjesmelker-miljonair wordt, de vervuilende coronelpandemie F1 naar de duinen van Zandvoort haalt, en toch al gedupeerde muzikanten probeert uit te knijpen.” Tekenaar Jean-Marc van Tol stelt dat Bernhard “de schaamte voorbij is.”

Ook politici winden zich op. “Je moet maar durven zeg. Miljardenindustrie nodigt band uit voor megapubliek terwijl band al tijden geen geld kan verdienen. Maar een fatsoenlijke vergoeding was teveel gevraagd”, aldus SP-parlementariër Peter Kwint.

‘Familiekwaal’

NPO-coryfee Wouke van Scherrenburg merkt op dat het een familiekwaal is. “De musicus die Máxima’s traan veroorzaakte tijdens haar huwelijk met zijn prachtige spel over vaders, kreeg alleen onkostenvergoeding.”

[poll id=”15″]

Tags

DAVINA MICHELLEDOLF JANSENPRINS BERNARDSANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck