Prins Charles doneert geld aan corona-brandhaard India

Door: DitjesDatjes
28-04-2021

Prins Charles heeft een persoonlijke donatie gedaan aan de coronabestrijding in India, waar het virus enorm oplaait. In een verklaring laat de prins weten erg mee te leven met het land, ooit onderdeel van het Britse rijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik ben diep bedroefd door de tragische beelden die we allemaal hebben gezien. Covid-19 eist zijn gruwelijke tol in India”, schrijft de 72-jarige Charles. Het aantal coronagevallen en overledenen in India is op een recordhoogte.

Het British Asian Trust, dat de prins in 2007 oprichtte, zamelt met de actie Oxygen for India geld in voor zuurstofflessen. Daar is een groot tekort aan in het land. “Net als vele anderen heb ik een grote liefde voor India en heb ik veel geweldige bezoeken aan het land gebracht”, schrijft Charles. “India heeft ons vaak gesteund, nu is het aan ons om India te helpen in deze onwijs moeilijke tijd.”

Charles roept mensen die het kunnen missen dan ook op om een donatie te doen. “Iedereen die in India met deze pandemie te maken heeft, is in mijn gedachten. Ik bid voor jullie. Samen zullen we deze strijd winnen.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD