Prins Charles gaat in Schotse kilt naar de lokale markt

Door: DitjesDatjes
05-10-2021

De dag van prins Charles stond dinsdag in het teken van typisch Schotse producten. De hertog van Rothesay, zoals hij in het hoge noorden genoemd wordt, ging in Aberdeenshire langs bij verschillende bedrijven die lokale producten maken of verkopen. Ook bezocht hij een lokale markt, waarvoor hij typisch Schotse kledij aan had getrokken. Charles had gekozen voor een groen-rood geruite kilt, zo is te zien op foto’s die door Clarence House zijn gedeeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op de markt in Inverurie ging Charles in gesprek met inwoners die net als hij een rondje maakten. Van marktkooplui hoorde hij over de lokale producten die er worden verkocht, zoals lokaal gekweekt varkensvlees, honing en taarten.

Behalve de markt nam Charles ook een kijkje bij de Amity Fishing Company in Peterhead, een bedrijf dat vis verkoopt dat gevangen is voor de kust van Schotland. Het bedrijf wordt geleid door de befaamde schipper Jimmy Buchan, die ook een rol had in de met een Bafta bekroonde BBC-serie Trawlermen. De vis wordt geleverd aan mensen in heel het Verenigd Koninkrijk. De distilleerderij van Glen Garioch in Oldmeldrum, een van de oudste distilleerderijen van het land, werd ook nog aangedaan.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD