Prins Charles prijst komst noodziekenhuis in Londen

Door: DitjesDatjes
03-04-2020

Prins Charles noemt het een “bijna ongelofelijke prestatie” dat in korte tijd een groot noodhospitaal is neergezet in Londen. Dat zei hij vrijdag tijdens de opening van het ziekenhuis via een videoverbinding.

Tekst gaat verder onder advertentie

“Het is een voorbeeld van hoe het onmogelijke toch mogelijk gemaakt kan worden”, zei Charles vanaf zijn landgoed Birkhall in Schotland. De Britse troonopvolger heeft zelf ervaren hoe het is om het coronavirus op te lopen. Hij testte positief en ging in isolatie. “Ik had geluk. Covid-19 was bij mij relatief mild”, zei hij. “Maar voor anderen zal de reis veel zwaarder zijn.”

Charles had vrijdag een primeur door als eerste Britse royal ooit iets op afstand te openen. In evenementencentrum ExCel kunnen volgens Britse media op termijn 4000 patiënten worden behandeld. Het gaat om het eerste tijdelijke hospitaal dat de autoriteiten openen vanwege de coronacrisis.

NHS Nightingale Hospital

De instelling heeft de naam NHS Nightingale Hospital gekregen. Door hulp van het leger duurde het anderhalve week om het evenementencentrum om te bouwen. In het complex worden normaliter grote evenementen zoals Comic Con gehouden. Er staan nu vijfhonderd bedden, maar dat aantal kan flink worden uitgebreid.

In het nieuwe ziekenhuis gaan onder meer artsen en verpleegkundigen in opleiding aan de slag. Ook komen er gepensioneerde zorgmedewerkers te werken. De overheid wil ook elders in het land noodziekenhuizen neerzetten. Die komen volgens de BBC onder meer in Cardiff, Glasgow, Manchester, Harrogate en Bristol.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD