Prins Charles viert Wereld Albatrosdag

Door: DitjesDatjes
19-06-2020

Prins Charles staat vrijdag stil bij de allereerste editie van Wereld Albatrosdag. Op Twitter deelt de Britse prins zijn zorgen over de alsmaar slinkende populatie van de vogelsoort.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“De albatros is een van de meest bedreigde vogelsoorten ter wereld en Zijne Koninklijke Hoogheid bekommert zich al langere tijd om hun conditie”, is te lezen in de tweet. “Als onderdeel van zijn langlopende betrokkenheid, heeft de Prince of Wales recent zijn beschermheerschap van de Nieuw-Zeelandse organisatie Seabird Smart vernieuwd. Deze organisatie werkt samen met milieugroepen en de zeevruchtenindustrie om de zeevogels daar te beschermen.”

Vijftien jaar geleden deelde Charles al eens zijn liefde voor de grote zeevogels. Het account van Clarence House voegt bij het bericht op Twitter een quote toe van Charles uit 2005. “De albatros is een iconische vogel, een van de mooiste ter wereld. Ik bid met heel mijn hart en ziel dat de mensheid op tijd wakker wordt om dat in te zien. Wij hebben de sleutel van hun bestaan in onze handen.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD